Cum îți alegi ochelarii de soare potriviți

Publicat pe

Probabil că ai citit o mulțime de articole în care ți se spunea că ochelarii de soare se aleg în funcție de forma feței. Cumpără perechea aceasta, dacă ai fața ovală! Cumpăr-o pe aceasta, dacă ai fața rotundă! Te uți în oglindă și începi să-ți pui întrebări despre cum e fața ta. Parcă ar fi rotundă, dar n-o are toată lumea așa? De fapt, este foarte probabil ca forma feței tale să fie o combinație între două-trei tipuri. Așa că iată de ce trebuie să ții cont cu adevărat, atunci când îți cumperi ochelari de soare

Alege-ți un stil echilibrat

În primul rând, atunci când îți cumperi ochelari de soare, ține cont de gusturile tale și de stilul personal. Apoi, verifică-ți trăsăturile. Una dintre reguli este ca rama să fie în contrast cu trăsăturile tale. Ai fața ascuțită, atunci alege ochelari  rotunzi. În cazul în care trăsăturile rotunde sunt cele care predomină, atunci încearcă o ramă dreptunghiulară. Vei găsi, astfel, echilibrul perfect. 

 

De asemenea, dacă forma feței este mai pronunțată în partea superioară, ar trebui să optezi pentru niște ochelari mai mari în partea de jos. Principiul se aplică și în sens invers: pentru o față mai pronunțată la nivelul bărbiei și gurii, vei avea nevoie de ochelari mai mari în partea de sus. 

Alege mărimea potrivită

Ar trebui să te preocupe și partea practică a ochelarilor de soare. Nu doar să-ți vină bine, ci să te simți confortabil atunci când îi porți. Nu-i cumpăra dacă: 

  • Îți alunecă de pe nas. 
  • Îți lasă urme roșii. 
  • Genele ating lentilele. 

 

Un test bun este ca atunci când îi probezi să îți miști capul în diferite direcții pentru a vedea dacă ochelarii alunecă sau nu. Dacă vor trece testul, atunci înseamnă că nu va trebui să stai toată ziua să îi aranjezi. 

 

Ține cont de culoarea tenului

 

Dacă ai tenul deschis, evită ramele închise la culoare. Mergi pe nuanțe mai deschise, roz, roșii sau chihlimbar. 

 

În cazul tenului închis la culoare, ramele metalice sau de culoare galbenă sunt cele mai potrivite. 

 

La tenul măsliniu, ar trebui să eviți negrul și să mergi tot pe culori mai deschise sau tonuri de auriu și argintiu.

 

Să găsești ochelarii de soare perfecți este o adevărată provocare. Te-ar putea tenta să faci mici compromisuri. Nu le face! Dacă vei urma regulile din articol, cu siguranță vei obține rezultatul dorit. 

 

Sursa foto: unsplash.com/Steinar Engeland

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter