(P) Cum ne pregătim pentru ofertele de Black Friday

Publicat pe

Back Friday este unul dintre cele mai așteptate momente din an, fiind perioada în care marile magazine își pregătesc ofertele și așteaptă cumpărătorii, indiferent că este vorba despre vânzări în magazinele fizice sau, mai ales, online. Mr. Finance vine în sprijinul cumpărătorilor cu cele mai bune oferte de Black Friday și le oferă sfaturi importante despre cum să economisească, dar și cum pot să aleagă cele mai bune prețuri pentru produsele dorite.  

Cum a apărut fenomenul Black Friday?

Imediat după mijlocul secolului al XX-lea, în anul 1966, Departamentul de Poliție din Philadelphia a observat faptul că în apropierea Zilei Recunoștinței, extrem de mulți oameni alergau după cumpărături, provocând haos pe străzi, în mijloacele de transport, dar și în magazine. În acest context, ofițerii Poliției au oferit perioadei denumirea de ,,Black Friday', însă cu un sens negativ pe atunci. 

Treptat, comercianții au observat o constanță în ceea ce privește creșterea vânzărilor în luna noiembrie, așa că au transformat acest fenomen într-unul pozitiv. Ușor, ușor, reprezentanții magazinelor au înțeles că le este foarte simplu să se adreseze publicului larg dacă acesta știe exact când poate profita de oferte excelente la o gamă largă de produse.

Ce presupun ofertele de Black Friday?

Avizi după cumpărături, românii se alătură acestui fenomen cu scopul de a achziționa lucrurile dorite la cel mai bun preț. Astăzi, ofertele de Black Friday au devenit atât de extinse, încât oricine poate cumpăra aproape orice, începând de la aparate electrocasnice, bijuterii, produse cosmetice, gadget-uri, accesorii, încălțăminte, piese vestimentare sau chiar vacanțe și cursuri online. 

Este greu pentru orice cumpărător să reziste în fața reducerilor și a ofertelor, indiferent de bugetul alocat pentru Black Friday. O recomandare din partea specialiștilor Mr. Finance- partenerul românilor în finanțe, este  aceea ca persoanele care fac achiziții în această perioadă să se gândească la produsele de care au nevoie pe termen lung și să facă o investiție consistentă o singură dată. Altfel spus, să cheltuiască bugetul în mod inteligent și pe acele produse de care au cu adevărat nevoie. 

Perioada ideală pentru pregătirea cadourilor de Crăciun

Pe lângă cumpărăturile în scop personal, cei mai mulți fani' ai acestui fenomen au început în ultimii ani să achiziționeze și cadourile potrivite pentru cei dragi, pe care să le ofere cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În acest mod, reușesc să se bucure de cumpărături la prețuri imbatabile. În loc să cheltuiască o sumă mare de bani chiar înainte de Crăciun, aleg să se pregătească din timp. 

Când are loc Black Friday?

Luna noiembrie este deja celebră ca fiind perioada în care magazinele adaugă în oferte produse la prețuri mici. Anul acesta, însă, Black Friday începe în mod oficial pe 15 noiembrie. În ciuda acestei date, mulți retaileri aleg să fure startul, afișând discount-uri chiar de la începutul lunii. Unul dintre scopurile principale este, bineînțeles, acela să încaseze sume mai mari din vânzări. 

Pregătirea bugetului

În ceea ce privește bugetul ce trebuie pregătit pentru Black Friday, cel mai bun sfat pentru consumatori este să economisească din timp. Recomandat este ca persoanele interesate de anumite produse să își pună deoparte lună de lună o anumită sumă de bani, pentru ca în noiembrie să se poată bucura de ea. 

De exemplu, conturile de economii sunt foarte practice în astfel de situații. Mai mult, tendințele indică faptul că puțini sunt cei care într-adevăr reușesc să se limiteze doar la achzitionarea produselor pe care și-au propus să le cumpere, de aceea este importantă o atitudine precaută.

Statici impresionante pentru anii trecuți

Statisticile din anii precedenți indică în mod foarte clar cât de popular este Black Friday printre români. eMAG este platforma care a reușit să strângă cele mai mari vânzări, în valoare de peste 460 de milioane de lei. La miezul nopții, când s-a dat în mod oficial startul Black Friday, utilizatorii din mediul virtual au fost pe fază, reușind să se bucure de promoții chiar și de până la 90%. Cele mai căutate produse de către români sunt electronicele și articolele vestimentare.  

Voi ce vă doriți să cumpărați de Black Friday?

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter