(P) Cum să afli perioada fertilă cu ajutorul celui mai bun calculator de ovulație

Publicat pe

Femeile care vor să descopere cu cât mai multă precizie perioada lor fertilă, au acum la dispoziție cele mai bune calculatoare de ovulație online. Cu ajutorul acestor aplicații utile, orice femeie se poate informa cu privire la perioada în care are mai multe șanse să rămână însărcinată. Acest lucru se datorează faptului că orice calculator de ovulație disponibil online vă oferă șansa de a calcula perioada în care aveți ovulație în fiecare lună.

Calculatorul de ovulație, un instrument orientativ

În funcție de perioada de ovulație stabilită cu ajutorul calculatorului, veți putea planifica cu succes o sarcină în lunile care urmează. Cu toate acestea, este important de reținut faptul că aceste instrumente nu pot garanta apariția unei sarcini în perioadele de maximă fertilitate întrucât fiecare femeie este unică.

Apariția unei sarcini depinde de diverși factori legați de sănătatea organismului și de alte aspecte importante. Calculatorul de ovulație vă oferă sprijin orientativ în stabilirea perioadelor de maximă fertilitate pentru ca șansele voastre de a obține o sarcină să crească cu ajutorul acestuia.

Cu toate acestea, nu poate fi garantată o acuratețe de 100% a acestor date întrucât perioada de ovulație poate să difere la unele femei și în funcție de diverși factori independenți precum viabilitatea ovulelor sau nivelul hormonal specific acestora. În cazul în care nu reprezentați un caz special datorită unui diagnostic medical, puteți utiliza acest calculator disponibil online pentru a vă calcula cu ușurință perioada fertilă.


Cum funcționează calculatorul de ovulație

Un calculator de ovulație se bazează pe date precum prima zi a ultimei menstruații și durata obișnuită a acesteia pentru a stabili calendarul de fertilitate al fiecărei femei. Cu ajutorul acestuia, vă puteți spori șansele de a rămâne însărcinate. Calendarul de fertilitate include zilele din lunile următoare în care va avea loc ovulația și perioada probabilă a nașterii pentru situațiile în care femeile reușesc să rămână însărcinate în acele perioade.

Buna acuratețe a datelor indicate de calculatorul de ovulație presupune un ciclu menstrual regulat. Atunci când acesta nu este unul regulat, nu este posibilă calcularea cu precizie a zilelor de ovulație care determină perioada de fertilitate. În plus, este important de precizat și faptul că acest calculator de ovulație nu este indicat să fie utilizat ca și metodă de contracepție. Acest lucru se datorează faptului că o sarcină poate să apară chiar și în perioadele mai puțin fertile ale lunii.

Ce este ovulația

Ovulația reprezintă desprinderea unui ovul din ovar. Aceasta are loc, de regulă, în cea de-a 14-a zi după menstruație. Pe astfel de factori se bazează calculatoarele de ovulație disponibile online pentru a calcula perioada fertilă a femeilor. Întrucât aceste date de bază pot să fie diferite la femei în anumite circumstanțe, nu poate fi garantată acuratețea 100% a datelor furnizate. Cu toate acestea, cele mai bune calculatoare online de ovulație vă sporesc șansele de a rămâne însărcinate cu ajutorul datelor furnizate întrucât voi veți fi mereu la curent cu statusul vostru.

Simptomele ovulației

Iată câteva dintre cele mai frecvente simptome ale ovulației:

Crampe abdominale

O dată cu declanșarea ovulației, unele femei resimt și unele dureri abdominale.

Schimbări de structură la nivelul secrețiilor vaginale

De regulă, înainte de ovulație, secrețiile vaginle sunt fluide și transparente. După ovulație, acestea devin mai consistente sau pot dispărea complet, în funcție de organism.
Schimbări la nivelul temperaturii de bază a organismului

In general, temperatura corpului este mai ridicată în timpul ovulației. În zilele în care temperatura este cea mai mare, ai cele mai multe șanse să rămâi însărcinată. Acestea coincid astfel cu perioadele de maximă fertilitate indicate de cele mai bune calculatoare de ovulație disponibile online.
Acestea sunt principalele informațiile utile despre calculatorul de ovulație pe care oricine îl are la îndemână acum, despre rolul ovulației în apariția unei sarcini și despre modul în care vă puteți maximiza șansele de apariție a unei sarcini în perioada dorită.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter