(P) Cum să amenajezi un living modern cu influențe victoriene

Publicat pe

Stilul victorian, emblematic pentru curțile regale și pentru casele aristocraților, este caracterizat prin culori întunecate, atmosferă sumbră și surplus de ornamente. Însă toate aceste elemente pot încărca vizual aspectul unei locuințe, de aceea, acest stil este recomandat de obicei pentru amenajarea locurilor spațioase, cum sunt vilele sau duplexurile. 

Totuși, acest decor plin de farmec poate fi adaptat, cu puțină ingeniozitate, și într-un apartament de bloc, așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare, dacă îți dorești un living room modern, cu influențe victoriene.

Alege o canapea tapițată, cu picioare grațioase

Piesele de mobilier au un rol esențial în designul victorian, așa că alegerea canapelei este o decizie importantă. Dacă vrei ca livingul tău să pară desprins din filmele cu aristocrați, poți opta pentru o canapea tapițată cu aspect matlasat, cu picioare elegante, atent sculptate în lemn. 

Optează pentru canapele cu tapițeria realizată din materiale plăcute la atingere, cum ar fi brocartul, catifeaua sau plușul. 

Include franjuri în decor

Un living decorat în stil victorian are nevoie de accesorii cu franjuri. Poți alege o cuvertură cu franjuri, draperii cu franjuri sau perne cu franjuri. Dacă ai un lampadar în living room, poți alege un abajur sofisticat, accesorizat cu franjuri colorați. 

Indiferent de accesoriile pentru care vei opta, încearcă să creezi un echilibru estetic în încăpere, astfel încât să nu exagerezi cu anumite detalii.

Alege un tapet cu modele florale

Un living room amenajat în stil victorian este destul de încărcat din punct de vedere vizual, așa că, pe lângă alegerea pieselor de mobilier din încăpere, va trebui să te ocupi și de decorul pereților. Aceștia sunt decorați de obicei cu opere de artă sau cu portrete vintage. De asemenea, pereții pot fi decorați și cu tapet înflorat, care îmbracă elegant întreaga încăpere și creează un ambient extravagant.

Înlocuiește jaluzelele cu draperii

Jaluzelele nu se potrivesc deloc într-un living room amenajat în stil victorian. Acestea sunt de obicei recomandate în amenajările moderne sau minimaliste. În schimb, poți opta pentru draperii din catifea sau brocart, pe care le poți aranja cu ciucuri, cordoane, panglici sau cristale. 

Nu uita să alegi draperiile în funcție de cromatica întregii încăperi, astfel încât să existe echilibru estetic.

Alege un candelabru

Stilul victorian se caracterizează prin opulență vizuală, așa că, dacă vrei să îți decorezi livingul în acest fel, va trebui să ții cont de mai multe aspecte. Îți recomandăm piese de mobilier rafinate, din materiale de calitate, în nuanțe închise, cum ar fi albastru, violet sau burgundy. 

Totuși, pentru a păstra o anumită luminozitate în încăpere, vei avea avea nevoie de accesorii strălucitoare, dar și de corpuri de iluminat sofisticate, așa că un candelabru este soluția perfectă. Acum poți să alegi modelul potrivit pentru living-ul tău, dintr-o mulțime de modele de candelabre de la Vivre.

Așadar, într-un living room amenajat în stil victorian fiecare detaliu trebuie să spună o poveste. Fie că este vorba despre o simplă canapea, despre un candelabru sau despre draperii, fiecare accesoriu trebuie să impresioneze prin rafinament. Materialele dense, texturile bogate și culorile elegante îți vor transforma livingul într-un loc extravagant, care va face o impresie puternică oaspeților.

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter