(P) Curiozițăți despre insula Thassos

Publicat pe

Despre Thassos deja știi că este supranumită Insula de Smarald, dar și că este locul preferat de vacanță al românilor. Mai știi că aici se fabrică cel mai bun ulei de măsline din Grecia, dar și locul de unde se extrage marmura albă.

 

viva.Thassos.28.04.2016.CHRT

 

Și totuși, Thassos este mai multe decât se prezintă la prima vedere!

 

Grecia se află pe locul 3 în lume în topul celor mai mari producători de ulei de măsline, iar în Thassos există măslini mai vechi de două secole care încă produc măsline. Lucru absolut fascinant, mai ales că sătenii încă prelucrează uleiul în vechile prese, exact ca pe vremea străbunilor din măslinele de calitate superioară numite 'throuba'.

 

Băutura specifică a insulei Thassos este tsipouro și nu ouzo cum poate te-ai fi așteptat. Este destul de spirtoasă, cu un conțint de alcool de circa 36%, extrem de aromată care se poate consuma atât rece, cât și caldă, iar în zilele de sărbătoare aceasta poate înlocui consumul de cafea sau vin.

 

Albastru este culoarea norocoasă a insularilor!

Thassos este o insulă plină de taverne, iar în unele sate unde turismul nu este foarte dezvoltat, cafeneaua este locul de întâlnire al bărbaților pentru a discuta problemele satului. Se spune că femeile nu au voie în cafenele, localnicii devenind foarte revoltați dacă cumva o doamnă face greșeala de a intra într-un local. Din fericire nu sunt multe locurile unde bărbații au astfel de concepții, așa că indiferent unde mergi în vacanță, turiștii nu sunt afectați de tradițiile grecilor.

 

Probabil ai observat că cele mai multe case tradiționale de pe insulă au elemente decorative în nuanțe de albastru turcoaz. În general, grecii consideră această culoare ca fiind una norocoasă care alungă spiritele rele. Astfel că, pe întreaga insulă Thassos vei găsi construcții care au ferestre, uși sau obiecte de uz casnic în nuanțe de turcoaz.

 

De Mădălina Isar

 

Sejur Thassos https://www.christiantour.ro/pachete/rezultat/vila-fhilipos-charter-autocar-thassos-iesire-giurgiu-2016/src0i560fbe3bd1c93/164570502

 

Vila Fhilipos- de la 75 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter