(P) Escapadă estivală pe cea mai verde insulă din Marea Ionică: Corfu

Publicat pe

Corfu este unul dintre locurile care nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de călătorii mai ales dacă iubești vacanțele active. Plajele lungi din nisip sau prundiș, podgoriile nesfârșite de măslini, lămâi și arbori de kumquat, cetățile semețe și palatele grandioase ce sfidează timpurile, orașul istoric ce păstrează amprenta venețienilor și satele pitorești, sunt doar câteva dintre bijuteriile insulei. 

Destinația ideală pentru toată familia

Peisajele corfiote sunt o adevărată încântare pentru iubitorul de natură care găsește aici sate izolate între crestele montane, plaje intime mângâiate de ape clare și o atmosferă tihnită. La fel de bine, pasionatul de istorie nu are timp să se plictisească în Corfu, pentru că insula abundă în obiective: de la cetăți la fortărețe, catedrale și muzee ce adăpostesc artefacte deosebit de importante. 

Minuni din patrimoniul UNESCO

Începe incursiunea cu Orașul Vechi din capitala Kerkyra, unul dintre cele mai frumoase și bine păstrate centre parte din UNESCO, ce este împărțit în străduțe înguste cât întinzi brațele. Centrul istoric este păzit îndeaproape de cele două fortărețe venețiene: Neo Frourio și Palaio Frourio, de unde Kerkyra se vede în toată splendoarea sa. Simbolul locului este Catedrala Sfântului Spiridon, marcată prin turnul cu ceas, cel mai înalt din oraș, unde sunt adăpostite moaștele patronului spiritual al insulei. Te mai poți plimba în Piața Spianada, una dintre cele mai lungi din Europa, sau să vizitezi Muzeul de Artă asiatică, singurul de acest gen din Grecia.

Destul de aproape de Kerkyra, în pitorescul sat Gastouri poți pătrunde în oaza de liniște a preafrumoasei Sissi. Palatul Achilleon este unul dintre cele mai vizitate obiective din Corfu, ce a fost amenajat din dorința Împărtesei Elisabeta a Austriei după tematica eroului Ahille, fiind înconjurat de unele dintre cele mai frumoase grădini mediteraneene. 

Peisaje pitorești ce îți taie respirația

O oază de relaxare este considerată a fi și stațiunea Paleokastritsa, înconjurată de trei golfuri cu câte șase plaje idilice, unde să te retragi în plină vară. Verde, luxuriantă și cosmopolită, stațiunea adună cei mai mulți vizitatori de pe insulă, iar o plimbare până la Bella Vista (cel mai popular punct de belvedere asupra golfului și celebrei stânci Corabia lui Hercule) este obligatorie pentru oricine ajunge aici.

Pentru apusuri memorabile merită să mergi la Peninsula Kanoni, aflată la numai 4 km distanță de capitala Kerkyra, unde se află binecunoscuta Pontikonisi numită și Insula Șoricelului, și Vlaherna, o mică biserică albă din secolul al XII lea, unde au loc slujbe doar o dată pe an, de Paște.

Plajele din Corfu sunt unele dintre cele mai spectaculoase din Marea Ionică, iar printre locurile de top se numără Plaja din Sidari, de la Canal D Amour. Mică și din nisip auriu, plaja este perfect încadrată de stânci în nuanțe de ocru ce formează un fel de canal natural. Legenda locului spune că dacă înoți în aceste ape magice alături de persoana iubită, veți rămâne împreună pentru eternitate. 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfu – tarife de la 407 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la hotel 2*, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 12.08 si 19.08, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected]

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter