(P) Evenimente culturale, artistice şi religioase în Cluj-Napoca

Publicat pe

Cluj-Napoca, una dintre capitalele istorice ale Transilvaniei şi unul dintre cele mai de seamă oraşe din ţară, se numără printre destinaţiile de top ale României. Destinația atrage turişti din toate colţurile ţării şi din străinătate, care vin aici să descopere cum farmecul vechii cetăţi se îmbină minunat cu partea modernă a aşezării, şi să participe la evenimente pline de viaţă.

 

viva.Cluj1

 

Artişti de seamă, pe Cluj Arena

 

Vechiul stadion Ion Moina, inaugurat în anul 1911, a fost modernizat de curând şi sub numele de Cluj Arena a dat startul unor evenimente grandioase începând cu un concert Scorpions, în anul 2011.

 

Clujenii şi turiştii veniţi special în oraş pentru astfel de evenimente s-au mai bucurat şi de vizita unor artişti de seamă precum Iron Maiden, Smokie, Roxette, Vaya con Dios, Deep Purple, UB40, Goran Bregovic, Emir Kusturica, Patricia Kaas sau Demis Roussos.

 

De altfel, oraşul Cluj-Napoca este gazdă şi altor evenimente importante, organizate pe tot parcursul anului, cum ar fi Transilvania Jazz Festival, Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Electric Castle Festival, Festivalul Luminii sau Untold Festival.

 

Deosebite atracţii religioase

 

Oraşul Cluj-Napoca este cunoscut pentru diversitatea religioasă şi pentru tradiţiile diferitelor culte pe care le găzduieşte, datorită faptului că în urmă cu zeci de ani confesiunile prezente aici erau mult mai apropiate procentual, fie că vorbim de reformaţi, greco-catolici, romano-catolici sau ortodocşi. Astfel că vei întâlni în tot oraşul numeroase edificii de cult dedicate tuturor confesiunilor.

 

Descoperă Catedrala Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului, Biserica romano-catolică Sf. Mihail, precum şi Biserica Calvaria, Biserica Franciscană, Biserica Sf. Petru şi Biserica Piariştilor, parte a aceluiaşi cult, Catedrala Schimbarea la Faţă şi Biserica Bob, greco-catolice, şi Biserica reformată cu Cocoş, cu faimosul turn decorat cu un cocoş, de unde vine şi numele.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul in Cluj-Napoca. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter