(P) Ghid practic: Cum să îți faci ordine în viață, fără bătăi de cap!

Publicat pe

Viitorul este în mâinile tale – sigur ai mai auzit această zicală măcar o dată, iar asta pentru că este cât se poate de adevărată. Viitorul este așa cum ți-l faci, inspirat și modelat după propriile țeluri, acțiuni și dorințe. Pe scurt, o viață și un viitor mai fericite au la bază obiceiuri mai bune și o doză suficientă de optimism!

Pentru japonezi, de exemplu, o viață fericită înseamnă o viață ordonată și curată. Fie că este vorba de tabieturi, precum ceremonia ceaiului într-un grup de prieteni, sau de curățenia casei, mare parte din viața japonezilor gravitează în jurul unui ideal puternic înrădăcinat în spiritul colectiv: ordinea. Așadar, îți propun să te inspiri din valorile nipone și să îți faci ordine în viață, renunțând la ceea ce nu te mai entuziasmează sau nu te face fericită.

Poate că ai primit puloverul acela de la cea mai bună prietenă din liceu, în urmă cu 10 ani, însă dacă nu l-ai mai purtat de cel puțin un an, e timpul să mergi mai departe și să îl lași în urmă. Pe criteriul ăsta te îndrum să renunți nu doar la piesele vestimentare păstrate pur din considerente emoționale, ci și la alte obiecte din casa ta – colecția de reviste la care nu ai mai adăugat niciun număr din 2015 încoace sau cea de mărțișoare, pe care sigur ai adunat-o într-un sertar, doar pentru ca mai apoi să uiți că există.

Mai mult decât atât, renunță nu doar la obiectele care nu îți mai folosesc, ci și la obiceiurile care, deși îți aduc satisfacție pe termen scurt, pe termen lurg ar putea fi îmbunătățite. De exemplu, înlocuiește sucurile acidulate cu limonada facută în casă sau cu sucurile naturale, fără adaos de zahăr, și cocktailurile pline de calorii, cu variantele lor sărace în carbohidrați și zaharuri. Mai mult, alege să renunți la fumatul convențional – un viitor mai bun este unul fără fum. Optează, în cazul în care îți dorești să continui cu acest tabiet, pentru un dispozitiv de încălzire a tutunului lansat pentru prima dată în Japonia, care promite să ofere același gust intens de tutun, însă fără inconveniențele asociate cu fumatul. Dispozitivul IQOS nu generează fum, lasă mai puțin miros în urma utilizării și nu îi deranjează pe cei dragi. Promite-ți, deci, să nu mai lași fumul să stea în calea ta.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter