(P) Giola, cea mai spectaculoasă piscină naturală din Grecia

Publicat pe

Săpată de timp și de mare, Giola este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Thassos. Piscina s-a format în mod natural în Golful Sirenelor, iar pe parcursul anilor a fost modelată de vânturi și umplută de spumoasele valuri ale Mării Egee, care formează un fel de lagună cu ape mai verzi decât smaraldul.

 

Dacă ți-ai propus să descoperi Thassos, Insula de Smarald alege un sejur low-cost de la Europa Travel, turoperatorul low-cost din România care a introdus sejururile de 6 nopți pentru vacanțele cu autocarul în Grecia!

 

Pe drumul spre Astris, vei zări un indicator care te conduce către Giola, o adevărată minune a naturii. Traseul până la Giola poate fi anevoios însă peisajele unice merită cu desăvârșire. Potrivit legendelor grecești, în aceast golf trăiau cândva sirenele care îi atrăgeau pe marinari în ape, cu al lor cântec hipnotizant.

 

Giola adună turiștii din toate colțurile Europei, mai mult prin frumusețe și mai puțin datorită poveștilor care împânzesc locul. Piscina are în diametru circa 10 metri și o adâncime de până la 8 metri, iar apa este atât de cristalină încă vei putea vedea bolovanii așternuți pe fundul fostei grote surpate.

Descoperă Satul Stelelor

 

Dacă tot ajungi la Giola, poți da o fugă și până în Astris. Este supranumit satul stelelor, pentru că se află cocoțat pe o colină înaltă, iar cerul poate fi admirat în toată splendoarea sa. În trecut, localnicii credeau că în nopțile senine când stelele erau vizibile, pot lua legătura cu divinitatea. Dincolo de povești, Astris este o așezare pitorească în care te poți bucura de peisajele armonioase, de tradițiile grecești și unde poți degusta cele mai bune preparate pe bază de pește și fructe de mare.

 

Thassos este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia, dar și unul dintre locurile cele mai apreciate din Europa din punct de vedere al plajelor. Insula găzduiește o mulțime de zone de coastă fabuloase, printre care cea mai frumoasă este Marble Beach, o plajă formată din mii de pietricele din marmură, albe ca spuma laptelui, provenite de la cariera din apropiere de unde se extrăgea marmura.

 

De Mădălina Isar

Oferte Low Cost Grecia

Oferte Speciale Sejur Thassos – tarife de la 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la hotel 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter