(P) Giola, piscina sirenelor de pe insula Thassos

Publicat pe

Dacă vii dinspre Mănăstirea Arhanghelului Mihail, pe drumul care te duce către stațiunea Astris, din sudul insulei Thassos vei găsi una dintre cele mai fascinante zone naturale din Grecia. Este considerată o minune a zeilor, cu ape în nuanțe ireale care te vor fermeca cu siguranță.

 

viva.Thassos1

 

Giola, piscina naturală a insulei Thassos, s-a format ca urmare a surpării tavanului unei grote aflată lângă mare, fiind cel mai important obiectiv natural de pe insula de smarald.

 

Faimoasă și spectaculoasă, piscina sirenelor, așa cum a fost supranumită de localnicii care cred în legende și mituri, are un diametru de 10 metri și o adâncime de 8 metri, iar valurile spumoase ale mării o umple natural cu ape azurii și diafane.

 

Pe drumul spre Astris, trebuie să fii atent după un indicator spre Studios Sirines, nu departe de el, vei zări și semnul care te ghidează spre Giola, fix pe partea stângă a drumului. Pentru a ajunge la ea, vei merge pe un drum neasfaltat, traversând o străduță plină de măslini bătrâni și vegetație specifică insulei. Odată ajuns, vei fi surprins de aceste peisaje parcă rupte din paradis.

 

Piscina sirenelor se află pe o creastă muntoasă, iar intrarea în mare se face brusc. Îți recomadăm să ai la tine papucei de mare pentru că pe alocuri sunt pietre tăioase și alunecoase, dar și arici de mare care te pot înțepa. Cu toate că este o zonă foarte sălbatică, la care se ajunge destul de greu, este plină de turiști dornici de experiențe inedite, iar efortul depus pentru a ajunge aici merită cu desăvârșire.

 

Zona de plajă este stâncoasă și neamenajată, nu sunt recomandate șezlongurile sau umbreluțele din cauza riscului crescut de a aluneca. Cei mai mulți turiști își întind prosoapele direct pe stâncile argintii, lenevind ore în șir la soare. Vei găsi o tavernă puțin mai sus de piscina naturală, unde poți consuma băuturi răcoritoare sau snacks-uri.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Thassos http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-thassos-grecia/aparthotel-tina/379/4611

 

Aparthotel Tina 2* – de la 89 euro + 329 lei, 6 nopti de cazare, transport cu autocar, transferuri, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter