(P) Halkidiki, peninsula cu forma tridentului lui Poseidon

Publicat pe

Regiunea Halkidiki, situată în centrul Macedoniei din Grecia, în imediata apropiere a minunatului oraş Thessaloniki, este o destinaţie uimitoare de vacanţă, ideală pentru evadări romantică sau momente liniştite în familie.

 

viva.Halkidiki1

Destinaţie completă de vacanţă

 

Formată din brațele Kassandra, Sithonia şi Muntele Athos, Halkidiki te aşteaptă să-i descoperi peisajele spectaculoase, plajele fermecătoare şi frumuseţea naturală plină de har, pentru ca fiecare vizitator să se bucure de această vacanţă plină de inspiraţie.

 

Regiunea Halkidiki este faimoasă în primul rând pentru forma sa minunată care iese în evidenţă pe orice hartă, în forma tridentului lui Poseidon ce iese din Marea Egee, cu cele trei braţe ale sale. Impresionează prin fiecare element al său… pădurile de un verde luxuriant care ajung chiar până la plajă, lumina aurie a soarelui reflectată în apele turcoaz, stilul tradiţional grecesc ce se mai păstrează încă, un patrimoniu gastronomic şi cultural bogat, golfuri interminabile, situri arhitecturale unice, monumente religioase perfect conservate şi o serie de comori neexplorate, care aşteaptă să fie descoperite.

 

Cele trei peninsule încărcate de magie

 

În acest amestec idilic de albastru şi verde, fiecare vizitator va găsi locul potrivit în care să petreacă o experienţă unică, în special în peninsula Kassandra, cel mai cosmopolit loc dintre cele trei. Aici, ofertele de cazare variază de la complexuri hoteliere construite la cele mai înalte standarde la pensiuni tradiţionale, ridicate pe malul mării.

 

În Sithonia te vor impresiona micile comori ascunse şi siturile arheologice unice, dintre care se remarcă situl antic Olynthus şi Stageira, locul de naştere a lui Aristotel. În plus, Muntele Athos, un monument creştin unic, neatins de trecerea timpului, dar şi pentru cultura bizanzină, te va uimi în mijlocul naturii sălbatice.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Halkidiki

 

Vila Panorama – de la 164 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transpot cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter