(P) Insula Creta, o muză a poeţilor şi gânditorilor greci

Publicat pe

Creta poate fi considerată Perla Coroanei a Greciei. Estea cea mai mare insulă a vechii Elade, loc încărcat de istorie și mitologie pomenită în scrierile marilor gânditori ai Antichității, Platon și Aristotel, dar și în cele ale poetului Homer. După cum susțin legendele locale, Zeus, cel mai puternic dintre zeii Olimpului, s-a născut în această parte de lume.

 

viva.Creta1

 

Colţ fermecător de istorie

 

Creta înseamnă o explozie de plaje sălbatice, scăldate de ape de un turcoaz nemaivăzut și înconjurate de nisip fin. Heraklion, Chania, Rhetymnon, Aghios Nikolaos și Sitia (în nord), Mires, Timbaki, Paleochora și Ierapetra (în sud) formează grupul marilor orașe și porturi ale insulei.

 

Spectaculos este Heraklio, cel mai mare oraș al Cretei, care a căpătat notorietate și datorită piețelor Plateia Venizelou și Plateia Eleftherias. De asemenea, în această citadelă se găsește un muzeu de istorie, al doilea ca mărime din Grecia, după cel din capitala Atena.

 

O vizită la Palatul lui Knosos îți oferă o perspectivă asupra perioadei minoniene. Edificiul a fost distrus de un cutremur, în 1700, și a fost reclădit câțiva ani mai târziu. Agia Galini este o stațiune îmbietoare, unde își duc existența câţiva localnici și foarte muți turiști aflați în căutarea vacanței perfecte.

 

Gustă din plăcerile cretane

 

Magazinele sunt deschise de dimineață până seara târziu, cu excepția orelor de după-amiază, în timpul siestei. După o sesiune sănătoasă de cumpărături, turiștii se pot desfăta într-una din nenumăratele taverne locale și au ocazia de a gusta preparatele tradiționale cretane, bazate pe carne de oaie, brânză de capră, măsline și un curcubeu de legume.

 

Tavernele au meniuri bogate și sunt deschise până târziu în noapte, acompaniate de acordurile muzicii tradiționale elene. La mare căutare sunt zousotsakia (chifteluțe), moussaka cretana (vinete, cartofi, carne de vită și fructe de mare) sau stifado (tocaniță de miel supravegheată îndeaproape de ierburi aromate).

 

de Geanina Ichim

 

Grecia Low-Cost

 

Sejur Creta http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-avion-creta-grecia/apartamente-diamond-suites/404/581

 

Apartamente Diamond & Suites 3*- de la 361 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter