(P) Koukounaries, cea mai spectaculoasă plajă din Skiathos

Publicat pe

Skiathos, parte a grupului insulelor Sporade, din Marea Egee, se remarcă prin abundenţa sa de plaje cu nisip auriu, fin şi moale, şi coasta de sud, acoperită de vegetație luxuriantă compusă din pini, măslini și chiparoși, cu golfurile liniştite şi pustii în nord, care îţi oferă momente liniştite, departe de aglomeraţie.

 

viva.Skiathos

 

Staţiunea conurilor de pin

 

Cea mai vestică staţiuni din Skiathos este Koukounaries, situată la capătul drumului principal din oraşul Skiathos, cu un nume ce înseamnă „con de pin', foarte adecvat deoarece regiunea este înconjurată de păduri de pini. Koukounaries este cunoscută ca fiind o rezervaţie naturală desemnată, ceea ce înseamnă că dezvoltarea aici este restricţionată, ca atare te vei putea bucura în această zonă de frumuseţile şi farmecul de odinioară.

 

Chiar dacă dezvoltarea turistică nu şi-a pus amprenta pe aceste locuri, Koukounaries este foarte ocupată în lunile de vârf, unde chiar şi vizitatori care au cazarea în alte părţi ale insulei vin până aici, atraşi de plaja spectaculoasă, un arc cu o lungime de 1 km de nisip fin auriu şi peisajele minunate.

 

Plajă inclusă în topurile greceşti

 

De altfel, această plajă este inclusă în topul celor mai bune zece plaje din Grecia, aşa că nu trebuie să o ratezi în timpul vacanţei în Skiathos. De-a lungul drumului principal din Koukounaries vei întâlni o selecţie bogată de magazine care vând produse de bază şi suveniruri.

 

Dacă îţi doreşti să petreci o parte din timp şi în zone departe de agitaţie şi de aglomeraţie, există mai multe plaje superbe la câţiva paşi de Koukounaries, cum ar fi Banana Beach, iar la o distanţă de o plimbare de 40 de minute printre pădurile de pini, spre nord, vei întâlni splendida peninsulă Mandraki, ce adăposteşte trei plaje liniştite, Elias, Xerxes şi Agistri.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Skiathos

Vila Dimitris 2* – de la 49 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter