(P) Lefkada – destinația unde găsești celebrele broderii Karsanika

Publicat pe

Una dintre cele mai populare insule grecești este renumită pentru impozantele plaje decorate cu stânci albe, pentru satele de pescari cu arhitectură venețiană, dar și pentru dantela și broteriile vândute în atât în stațiunile cosmopolite, cât și în locurile unde turismul nu s-a dezvoltat foarte mult.

 

Evadează la shopping pe insula Lefkada!

 

Lucrate cu migală și atenție la detalii de către femeile din satele de munte, broderiile Karsanika sunt destul de scumpe însă ele sunt cunoscute pentru calitatea înaltă și frumusețea lor. Pentru un singur produs, lucrătorii dedică chiar și un an de zile, dacă simbolurile sunt numeroase și delicate.

 

Dantela și broderiile tradiționale se vând pe toată insula, dar le vei găsi mai ales în magazinele din centrul capitalei Lefkada, aflate în jurul portului cosmopolit. Dacă vânezi prețuri mici te poți tocmi cu localnicii care au obiceiul să-și expună produsele pe tarabele improvizate în fața caselor, dar paleta de modele poate fi mult mai restrânsă decât în centrele comerciale.

 

La 14 km distanță de Lefkada Town, poziționat la o altitudine de 500 de metri deasupra nivelului mării într-o pădure de pini, în inima munților, se întinde satul pitoresc Karia. Așezarea este renumită pentru că de aici poți cumpăra dantelă și broderii ieftine, nu sunt neapărat de calitatea cea mai înaltă, dar poți găsi modele foarte frumoase la prețuri foarte mici. Tot aici se lucrează textile din lână, de la pături tradiționale cu motive grecești, pulovere, până la jachete de iarnă. Toate țesăturile sunt lucrate manual și sunt unicat.

 

Cele mai populare plaje

Neapărat trebuie să încerci și delicatesele locale care se vând în satele din munți, sau în așezările pescărești. Lichiorul din fructe, vinul roșu parfumat, cârnații dellimari, mierea de cimbrișor, lintea de Eglouvi, uleiul de măsline cu oregano, rozmarin și măsline întregi, sunt doar câteva dintre bunătățile tradiționale cu care te poți delecta în Lefkada. Într-o sesiune de shopping pe insula Lefkada mai poți achiziționa obiecte sculptate în lemn de măslin și pin, bijuterii din argint cu decorațiuni din scoici lucrate manual sau săpunuri bio.

 

Dacă ajungi în Lefkada în acest an, nu rata celebrele plaje: Kathisma (cea mai populară cu valuri spumoase perfecte pentru windsurfing), Porto Katsiki (simbolul insulei Lefkada) și Egremni (cea mai spectaculoasă dintre plaje, la care poți ajunge abia după ce cobori mai bine de 300 de trepte săpate în stâncă).

 

De Mădălina

Oferte Speciale Lefkada

Hotel Posidonio 3* – tarife de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter