(P) Lefkada, insula plajelor perfecte

Publicat pe

Aruncată parcă de zei în Marea Ionică și legată de continent printr-un dig rutier, Lefkada este destinația care îți taie respirația. Peisajele sunt armonioase, atmosfera cu aer exotic, iar gastronomia respecta cateva reguli simple.

 

viva.Lefkada. 4.11.ET

 

Este greu să faci față tentantei insule grecești, mai ales când te ademenește cu peisaje parcă rupte din rai. Lefkada este locul acela unde pare că paradisul este pictat în nuanțe de albastru și gri. Întreaga insulă este protejată de stâncile care se ridică până la cer, în culori argintii.

 

Din marea curată ca o lacrimă se ridică impunătoare recife care domină linia orizontului, iar valurile care se formează sunt numai bune pentru practicarea surfului. Plajele sunt paradisiace, pe alocuri găsești fâșii cu nisip mai fin decât mătasea, cu prundiș gri, ori cu pietricele perfect șlefuite, albe ca spuma laptelui. Toate plajele au fost binecuvântate de divinitate cu peisaje incredibile. Poți admira răsăritul sau apusul în funcție de loc, sau poți fi martorul unor momente inedite la amurg.

 

Insula se lauda cu una dintre cele mai frumoase plaje europene, pe care o zărești pe majoritatea pliantelor turistice: Egremni, o fâșie lungă de nisip fin străjuită de stânci precum giganții, la care poți ajunge abia după ce cobori 330 de trepte săpate adânc în rocă. Efortul depus pentu a ajunge pe plajă este considerabil, însă peisajele compensează.

 

Aici paradisul are o alt față… Este locul la care tânjești cu siguranță să ajungi, unde liniștea este deranjată doar de valurile care se sparg de țărm, sau de pescăruși. Chiar dacă se ajunge destul de greu aici, este o zonă foarte vizitată.

 

Ceva mai departe de Egremni se afla Milos, o altă plajă incedibilă. Aflată în Agios Nikitas, plaja se dezvăluie treptat, este o surpriză pentru călători, pentru că înainte să ajungi la ea, trebuie să tavesezi o pădurice de pini și măslini. Este o plaja cu nisip fin vegheată de zeci de bolovani foarte mari.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Lefkada http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-lefkada-grecia/hotel-posidonio/388/477

 

Hotel Posidonio 3*– de la 369 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter