(P) Locuri istorice și spirituale în Israel, pe urmele Mântuitorului

Publicat pe

O vizită în Israel se află pe listele celor mai mulți pelerini care doresc să experimenteze o călătorie încărcată de spiritualitate pe urmele Mântuitorului în Țara Sfântă.

 

Alege un circuit plin de însemnătate de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România, care în ultimii ani a dus în vacanță peste 250.000 de turiști ce au optat pentru pachetele 'smart travel', de tipul celui mai bun raport calitate/preț, cu autocarul, avionul sau individual.

 

Amestecul între vechi și modern din Israel, marcat de importanța sa religioasă ce reunește cele trei mari religii monoteiste din lume, creștinismul, iudaismul și islamismul, face ca aceste locuri să fie pline de mister și spiritualitate.

 

Ierusalim, centru religios

 

Ierusalimul este considerat unul dintre cele mai importante orașe ale lumii și una dintre atracțiile de top ale Israelului, unde vei descoperi locuri încărcate de istorie și credință. Împărțit în patru cartiere, evreiesc, armean, creștin și musulman, Ierusalismul îți va descoperi locuri fascinante.

 

Străbate la pas aleile din cartierele evreiești și creștine și descoperă locuri fascinante precum Turnul lui David sau Biserica Sfântului Mormânt. Alocă timp suficient și pentru vizitarea altor puncte de interes și monumente ale creștinătății, precum Via Dolorosa, Muntele Sion și Muntele Măslinilor, de unde te vei putea bucura de priveliști spectaculoase asupra întregii regiuni.

 

Foarte aproape de Ierusalim vei găsi și Marea Moartă, cu țărmurile sale care se găsesc în cel mai jos punct al Pământului. Înconjurată de coline deșertice, Marea Moartă oferă o varietate de plaje și locuri unde poți înota sau poți face tratamente cu noroi, renumit pentru beneficiile sale pentru sănătate.

 

Atracții de mare însemnătate pentru creștinism

 

În partea de nord a Israelului poți vizita Galileea Superioară, unde munții acoperiți de pădurile luxuriante aduc un contrast răcoritor deșertului. Multe locuri importante pentru creștini se găsesc aici, cum ar fi Marea Galileei și Capernaum, locul unde Isus a înfăptuit mai multe minuni.

 

La o distanță de doar 10 km de Ierusalim poți vizita orașul Bethleem, care adăpostește numeroase biserici uluitoare, dintre care cea mai importantă este Biserica Nașterii, acesta fiind locul unde s-a născut Isus, conform Noului Testament. De asemenea, un loc foarte vizitat în Bethleem este și Mormântul Rahelei, situat în partea nordic a orașului.

 

Legat, de asemenea, de viața lui Isus este și orașul Nazaret, o destinație de pelerinaj de aproape 2000 de ani, fiind un oraș bine păstrat și întreținut ce are de oferit numeroase atracții. Vei fi martor aici la una dintre cele mai frumoase combinații de arhitectură, cultură și istorie, descoperite în monumente precum Basilica Bunei Vestiri, Biserica Sfântul Gabriel sau Fântâna Fecioarei Maria.

 

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Circuit Israel

Tarif: 449 euro/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3*-4*, transport avion, transport cu autocar local pentru realizarea itinerariului, turul orasului Tel Aviv cu autocarul, excursia la Masada, ghid local vorbitor de limba romana. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter