(P) Predeal, oraşul situat la cea mai mare înălţime din România

Publicat pe

Evadează din cotidian în acest weekend în Predeal, orașul aflat la o altitudine de circa 1110 metri, într-un colț de natură idilic recunoscut pentru traseele pentru drumeții, dar și pentru obiectivele naturale, printre care Canionul 7 scări, Cascada Tamina sau Peștera de Gheață. 

 

viva.Predeal

 

Predeal, staţiune vindecătoare

 

Oraşul Predeal este cunoscut mai ales ca staţiune de iarnă, fiind foarte apreciat de iubitorii de schi, care găsesc aici cinci pârtii cu grade diverse de dificultate, dar şi în restul anului te poţi revigora cu o vizită minunată în mijlocul naturii, în liniştea pe care o oferă această regiuni, marcată doar de triluri de păsări, adierea vântului şi susurul pârâului.

 

Familiile cu copii aleg staţiunea Predeal pentru recuperarea după perioade foarte solicitante sau pentru probleme de creştere, deoarece aerul curat, bogat în ozon, cu o presiune scăzută a aerului, contribuie foarte bine la reducerea și eliminarea acestui tip de probleme.

 

Obiective turistice de seamă

 

Printre cele mai importante atracţii ale staţiunii Predeal se numără Mănăstirea Sf Nicolae, ridicată în anul 1744, cu cimitirul legionar care se află în spatele său, biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, poziţionată chiar în centrul oraşului, vila mareşalului Antonescu din zona Cioplea, precum şi statuia poetului Mihail Săulescu, care se află la intrarea în oraş dinspre Braşov.

 

Oraşul de pe Valea Prahovei, situat la poalele Munţilor Bucegi şi a Munţilor Baiului, te aşteaptă cu o atmosferă răcoroasă, o adevărată binecuvântare mai ales pe timp de vară, cu privelişti încântătoare, care te vor cuceri de la prima vedere. Porneşte în trasee montane interesante în împrejurimi şi descoperă Cheile Râşnoavei, Canionul Şapte Scări, Peştera de gheaţă şi Cascada Tamina.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul pe Valea Prahovei. Bilete începând de la 1 euro (fără tva) pe sens. În premieră, acum poți achita călătoria și prin SMS la numărul 7470. Detalii pe www.mementobus.com

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter