(P) Rhodos, insulă fermecătoare binecuvântată de zei

Publicat pe

Rhodos este una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă de pe coasta Mării Egee. O legendă veche spune că atunci când zeii şi-au împărţit lumea între ei, Helios, zeul soarelui, ar fi observat o insulă în curs de dezvoltare de la mare. El a fost fascinat de frumuseţea sa, astfel că i-a cerut lui Zeus să aibă această insulă pentru el, dăruind-o apoi nimfei Rhoda.

 

viva.Rhodos1

 

În Rhodos, apele cristaline ale mării sunt încununate de plaje aurii, cu dealuri şi văi verzi, scăldate în lumina zeului Helios, la care s-au adăugat de-a lungul timpului numeroase atracţii istorice, culturale şi religioase.

 

Insulă multiculturală

 

Locuită încă din timpuri preistorice, Rhodos s-a dezvoltat rapid într-un centru financiar şi cultural important al lumii greceşti, iar frumuseţea naturală şi poziţia strategică au atras în epocile ulterioare alte puteri, dornice să deţină insula. Romanii, cavalerii Sf. Ioan, turcii otomani şi, mai târziu, italienii au lăsat amprente adânci ale prezenţei lor, fără să reuşească totuşi să rupă rădăcinile greceşti adânci ale insulei.

 

Una dintre cele mai frumoase excursii

 

Porneşte într-o excursie plină de inspiraţie cu barca din Rhodos până în Symi, una dintre cele mai pitoreşti insule din Grecia. Explorează satul idilic în stil veneţian, vizitează mănăstirea Panormitis şi admiră artefactele bizantine şi minunatele exponate ale culturii locale. Încă de la prima vedere, Symi te cucereşte cu o imagine colorată, case albe şi galbene, ridicate în stil neoclasic, aliniate pe mai multe niveluri, pe un fundal muntos luxuriant.

 

Străbate străduţele înguste ale insulei care în secolul XIX era de 10 ori mai populată, şi descoperă mai multe despre patrimoniul insulei şi despre bogata tradiţie în domeniul construcţiilor navale.

 

De-a lungul promenadei îţi va apărea în cale şi faimoasa mănăstire grecească Panormitis, care impresionează cu frescele sale deosebite şi cu relicvele istorice. Această remarcabilă clădire se mândreşte şi cu turnul de clopot proeminent, din secolul XII. Momentele magice trăite pe insula Symi nu se pot încheia decât cu o baie revigorantă în apa limpede, înainte de a te întoarce în Rhodos.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Rhodos

 

Hotel Evi 3*- de la 362 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter