(P) Safari de neuitat în Africa de Sud

Publicat pe

Descoperă unele dintre cele mai mari rezervații naturale de pe glob cu o biodiversitate unică, peisaje exotice ce îți taie respirația și orașe 'de aur' ce sfidează orice regulă a timpului, într-un tur de 15 zile în Africa de Sud, alături de Europa Travel.  Turoperatorul din România a devenit un jucător important și pe piața vacanțelor de tip circuit, în cele mai populare destinații.

Turul cu avionul în partea de sud a Africii include vizitarea celor mai de seamă orașe și obiective de patrimoniu, dintre care nu lipsesc metropole vibrante ca Johannesburg și Cape Town, Sun City, Soweto, Pretoria, ori locuri sălbatice unde natura se dă în spectacol, precum Parcul Național Kruger, Canionul râului Blyde, Peninsula Capul Bunei Speranțe și Grădina Botanică Naționala Kirstenbosch. Circuitul de la Europa Travel în oferă posibilitatea să descoperi și orașul Livingstone din Zambia, aflat foarte aproape de Cascada Victoria – cea mai mare cascadă din lume și una dintre cele 7 minuni naturale, parte din UNESCO.

Johannesburg și Cape Town, orașele de aur ale Africii de Sud

Una dintre cele mai mari metropole de pe mapamond, Johannesburg este orașul minelor de aur, cu zgârie nori futuriști, cartiere pitorești, grădini exotice și o cultură africană hipnotizantă. Centrul financiar, Johannesburg este mult prea mare pentru a descoperi toate bijuteriile cu care se laudă, însă circuitul de la Europa Travel îți oferă șansa să bifezi măcar o parte din simbolurile metropolei.

Johannesburg este un oraș al superlativelor, unde vei descoperi cea mai mare și frumoasă clădire colonială de pe continent Primăria Johannesburg; unul dintre cele mai mari poduri – Podul Nelsol Mandela; una dintre cele mai vechi grădini zoologice, dar și Muzeul Africa ce găzduiește una dintre cele mai vaste colecții de artefacte istorice.

Cape Town, oraș extravagant și extrem de popular, este cea mai sudică așezare urbană de pe continent. Aici vei întâlni, probabil, cele mai bune obiective turistice din Africa de Sud și tot aici vei putea simți cel mai bine contrastele. Peisajele savanei se întrepătrund exemplar cu imaginile citadine dominate de zgârie nori moderni și atmosfera vibrantă.

Fă un tur panoramic, alături de Europa Travel, pentru a observa podgoriile vaste de struguri, Grădina Botanică Kirstenbosch (prima grădina botanică a lumii ce găzduiește plante rare de pe continent), Catedrala Anglicană St. George sau impresionantul Castel al Bunei Speranțe.

Trebuie neapărat să vezi Peninsula Capul Bunei Speranțe – o zonă protejată a Africii de Sud. Aceasta este strâns legată de legenda Olandezului Zburător despre care se spune că ar bântui aceste locuri, mărturie stând cele peste 2500 de epave de nave care au naufragiat aici de-a lungul timpului. În drumul tău, vei putea observa incredibila plajă Boulders celebră pentru coloniile de pinguini, dar și Cape Point ce marchează confluența Oceanelor Atlantic și Indian.

Africa de Sud

Africa de Sud

Vezi animalele din grupul The Big Five

Într-un jeep safari în Parcul Național Kruger vei observa o mulțime de plante și animale rare, inclusiv să experimentezi The Big Five (din care fac parte speciile de animale: bivol african, rinocer negru, elefantul african, leu și leopard). Aici fauna și flora sunt unice în lume, perfect conservate,  Kruger Park prezentând călătorului un paradis al vieții sălbatice, obligatoriu de văzut cel puțin o dată în viață.

La polul opus se află Sun City, o stațiune de lux sau 'regatul plăcerii' așa cum a fost supranumită, celebră pentru Parcul Național Pilanesberg (îl poți vizita opțional alături de Europa Travel) întins pe o suprafață colosală de până la 550 mil. mp în jurul unui crater vulcanic. În inima junglei africane răsar 'palate pierdute din 1001 de nopți', cazinouri luminate și cluburi de noapte exclusiviste, unde bogații lumii evadează departe de ochii curioșilor.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite Exotice

Circuite Africa de Sud – Aventura in Zambia – Cascada Victoria – Tarif: 1999 Euro/persoana, 15 zile (4 nopti in  Johannesburg, 2 nopti in Parcul Kruger in lodge, 1 noapte in Sun City, 3 nopti in Cape Town) cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion, safari in Parcul Kruger, croaziera cu pranz la Cascada Victoria, tururi cu autocar prevăzute in itinerariu, bilete de intrare la obiectivele turistice, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter