(P) Sărbătorește Paștele, în cosmopolita Paralia

Publicat pe

Dacă anul acesta sărbătoarea Paștelui coincide cu deschiderea sezonului estival, atunci sunt mari șanse să te relaxezi la plajă, dacă alegi să-ți petreci mini-vacanța în Paralia Katerini.

 

viva.Paste Paralia1

 

Cosmopolită și plină de farmec, Paralia este recunoscută pentru numeroasele evenimente pe care le organizează în pragul sărbătorilor estivale. Aici, Paștele este despre curățire sufletească, despre reînnoire, despre tradiții și lumină, fiind celebrat cu mare fast, atât de localnici cât și de turiștii în căutare de obiceiuri noi.

 

Pentru că este o sărbătoare a iertării, încă din post localnicii se pregătesc pentru marele eveniment. În Vinerea Mare, în biserica albă aflată pe plajă, simbolul Paraliei, are loc slujba celor 12 Apostoli. 12 lumânări mari sunt aprinse la fiecare liturghie, iar credincioșii își pun câte o dorință care se va îndeplini doar celor cu sufletul curat. Cei mai mulți țin post negru în această zi, iar stațiunea este mai tăcută ca niciodată.

 

Lucrurile se schimbă odată cu marea slujbă a Învierii Domnului, când după ce este primită Lumina Sfântă, credincioșii veniți din toate locurile aruncă cu ouă roșii în pereții bsericilor, ca simbol al reînnoirii. Fetele nemăritate se spală pe față cu apă sfințită, pentru a avea tenul curat și luminat, dar și pentru noroc în dragoste.

 

Obiceiurile sunt marcate de focurile ireale de artificii, de dansurile tradiționale și muzica care răsună din fiecare club și local de pe faleză. Abia după slujbă se dă drumul distracției în stațiune, iar localurile de noapte își deschid porțile pentru a petrece cum se cuvine, în stil modern. Multe organizează party-uri tematice, în timp ce alte restaurante acordă o mare importanță mesei de Paște, de pe care nu lipsește mielul garnisit cu mirodenii, pâinea-cozonac, dulciurile, ouzo sau vinul roșu.

 

 

de Mădălina Isar

 

Paste Paralia http://europatravel.ro/sejururi/oferta/paste-autocar-paralia-grecia/837

 

Hotel Korali 3*- de la 159 euro + 399 lei/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune + Masa Festiva de Paste, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter