(P) Secretul somnului odihnitor – o lenjerie de pat de calitate superioară

Publicat pe

Nu este un secret că somnul, atât de necesar unei vieți sănătoase, are nevoie de reguli, de rutină, de atenție la fiecare detaliu. Greșit spus că oboseala automat te adoarme; un pat bine pregătit, primitor și confortabil reprezintă prima definiție corectă a somnului împlinit. Însă nu este de ajuns, ceea ce face ca lenjeria să fie și ea trecută pe lista de necesități.

Obișnuim să cumpărăm lenjerii de pat pentru că sunt necesare, ceea ce face ca de multe ori să existe o minimalizare a altor elemente. Punem în balanță câteva repere oferite de Brodank Comarnic, producător renumit pe nișa de producție de textile, dar în mod special de lenjerii pat pentru hotel. Menținând un interes activ pentru calitate și nicidecum pe cantitate, adresându-se în mod cât mai personalizat fiecărui client în parte, câștigul nu a întârziat să apară: Brodank a spulberat competiția și a setat noi standarde, devenind un nume de referință.

Ce contează la o lenjerie

O lenjerie de pat este cea care întră în contact direct cu pielea. De la sine înțeles că trebuie să ofere confort termic, dar și echilibrat. Este sursa stării de bine sau chiar și sursa unor posibile reacții alergice. Ori asta nu poate decât să ne îndrepte spre alegerea unui set de lenjerie din materiale calitative.

Bumbacul – între mit și realitate, acesta este într-adevăr un material bun, natural, ce permite pielii să respire. Doar că unii se lasă limitați de o singură opțiune, uitând că sunt și altele poate mai flatante și mai scumpe. În alte cazuri bumbacul este combinat cu materiale sintetice, fură ochiul cumpărătorului și în fapt se dovedește a fi de o calitate inferioară.

Ce recomandă cei de la Brodank. Calitatea unei lenjerii ține de gramajul său. Spre exemplu în lista lor de opțiuni se înscriu lenjerii de pat din şifon, cu gramaj de 100-120 gr/mp. Acestea le recomandă pentru hoteluri, pensiuni și spitale. Cu cât gramajul este mai mare, cu atât mai bine. La polul opus, cu cel mai mare gramaj posibil, sunt lenjeriile din pat din damask, cu 190 gr/mp sau de până la 150 de gr/mp, lenjeriile din pat din bumbac satinat.

De asemenea, spun specialiștii în domeniu, cu cât țesătura este mai groasă, cu atât absoarbe mai bine, este rezistentă la uzură. Însă inconvenientul pe care îl găsesc utilizatorii casnici se referă la cât de greu se spală, câtă resursă de apă este necesară, cât de greu se calcă sau cât timp durează uscarea.  Este evident că se va necesita spălare profesională, cu etape automatizate. Așa își fură singuri șansa de a avea parte de confortul absolut, ca la hotel.

O altă greșeală frecventă, designul. Nu degeaba se spune că mai puțin este mai bine. Designul minimalist este mai apreciat ca oricând. În cazul hotelierilor, unii merg pe recomandările designerului, întrucât au un concept aplicat întregii unități hoteliere. Cei care îndeplinesc misiunea aceasta pe cont propriu preferă totuși simplismul.

În materie de culori sunt preferate cele pale, doar inserții cromatice sau mai degrabă contrastul unui logo pe o lenjerie albă. Aici intervine un concept poate mai puțin știut. Studiile au demonstrate că o lenjerie albă are un impact psihologic și contribuie la starea de relaxare și odihnă.

În plan individual, când vine vorba de utilizatorii casnici, ține de preferințe personale. Doar că, atenția la detalii nu strică. Spre exemplu, acolo unde o lenjerie intens colorată dispune de un imprimeu, se poate observa că indicația de spălare – spre exemplu la o temperatură de 40 de grade maximum –  contravine cunoștințelor despre spălarea adecvată a seturilor de genul – de regulă cu 60 de grade minimum. Explicația este simplă: astfel de lenjerii trec doar din procesul de imprimare, nu și prin cel de stabilizare a culorilor în țesătură. Ca și când ar fi colorate doar superficial.

Se recomandă mai degrabă seturi de lenjerie realizate pe comandă. Sună mai mult decât pretențios, însă acest lucru garantează controlul calității. Se poate alege orice tip de material, culoare și dimensiuni, aspecte care rând pe rând își dovedesc importanţa în crearea confortului. Așa cum Brodank ne oferă reperul calității, fiecare utilizator casnic sau nu trebuie să înțeleagă importanţa lenjeriilor. Suntem ceea ce alegem, deci alegerea lenjeriilor ne va defini ca persoane cu standarde, cu somn odihnitor sau ca cei care pierd șansa unui astfel de răsfăț.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter