(P) Skiathos, paradisul verde din Marea Egee

Publicat pe

Skiathos este una dintre cele mai pitoreşti din grupul insulelor Sporade, care se află chiar în largul coastei de est a Greciei. Insulă mică şi compactă, cu doar 12 km lungime şi aproximativ 6 km lăţime, Skiathos se mândreşte cu o serie de plaje mari, nisipoase, înşirate în mare parte de-a lungul coastei sudice.

 

viva.Skiathos

 

Insula cu circa 70 de plaje

 

În ultimii ani, dezvoltarea turismului a cunoscut o explozie a facilităţilor pentru vizitatori, astfel că vei găsi aici un loc minunat în care să-ţi petreci o vacanţă memorabilă. Cele mai importante staţiuni din Skiathos te aşteaptă cu plaje cu nisip, ape puţin adânci şi condiţii de siguranţă pentru copii, ceea ce face ca această insulă să fie perfectă pentru vacanţele în familie. Cea mai mare parte a insulei este deluroasă, puternic împădurită, iar coasta de nord este sălbatică și mai puțin locuită, unde vei găsi și câteva plaje idilice mai puţin aglomerate.

 

Troulos, staţiune de vis

 

Micuţa staţiune Troulos, care se află pe coasta de sud a insulei, la doar câteva minute de Koukounaries, a crescut în popularitate în ultimii ani şi s-a dezvoltat pentru satisfacerea vizitatorilor, fără a diminua însă din farmecul şi liniştea pe care o oferă. Partea principală a staţiunii este izolată faţă de coastă prin plantaţii de măslini şi terenuri agricole, oferind zonei un farmec rustic şi în acelaşi timp o privelişte fabuloasă asupra mării.

 

Plaja este principala atracţie din Troulos, o semilună cu nisip auriu scăldată de apele limpezi precum cristalul ale Mării Egee.  Cei care îşi doresc să exploreze împrejurimile, se pot bucura de golfurile mici din apropiere care pot fi descoperite prin căi care te conduc prin pădurea de pe coastă sau cu barca, având astfel cel mai uşor acces. În Troulos vei găsi mai multe taverne, restaurante şi magazine, precum şi facilităţi de bază, pentru a nu duce lipsă de nimic.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Skiathos

Vila Dimitris 2* – de la 49 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter