(P) Trei motive să mergi în vacanța de vară în Thassos

Publicat pe

O insulă cu o istorie bogată, cu arhitectură unică și multe văi acoperite de măslini și pini… cam așa am putea descrie Thassos, doar în câteva cuvinte. Dincolo de peisajele parcă asemănătoare smaraldului, insula grecească excelează la câteva capitole.

 

viva.Thassos1

 

În Thassos găsești cea mai bună miere

Dacă te întrebai ce suvenir să-ți iei de pe insulă alege mierea, care este de două feluri: închisă la culoare, de lemn de pin sau aurie de flori de câmp, pe care le găsești fie în magazinele din centrul capitalei Limensa sau în Skala, fie direct de la fabrircile din satele pitorești ale insulei. Ba mai mult, este chiar o aventură să pornești în căutarea lor. Inchiriază un scuter și parcurge trasee de poveste spre sate precum Theologos sau Astris.

 

Producerea uleiului, o tradiție de generații

Thassos este plină de măslini vechi… Culegerea lor începe încă de prin octombrie-noiembrie, când acestea cad pe plasele așezate cu grijă în timpul verii. Procesul este destul de complex, mai ales că unele familii încă fac uleiul după modelul vechi, în prese de ulei de generații. Dacă te întrebi care sunt procedeele de realizare a uleiului de măsline, ai posibilitatea să vizitezi câteva fabrici renumite, ba chiar să și cumperi sticle de ulei extravirgin, ori produse de beauty pe bază de măsline.

 

Festivaluri de vară

Ei bine, Thassos ne surprinde și de această dată la un astfel de capitol. Festivalurile sunt printre cele mai frumoase dintre insulele Mării Egee. Pe tot parcursul sezonului de vară au loc o mulțime de evenimente culturale, printre care concerte de muzică grecească, dansuri tradiționale, parade, piese de teatru sau seri grecești. Printre cele mai grozave sunt the Donkey Race (Cursa cu măgarii) care are loc în Skala Potamia, dar și în satele apropiate, Festivalul Mierii din Limenaria, ori Festivalul Sardinelor din micuțul sat Skala Kallirachi.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Thassos http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-thassos-grecia/hotel-emerald/379/1955

Hotel Emerald 3*– de la 299 lei/ persoana, 6 nopti de cazare, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter