(P) Trei motive să vizitezi în vacanța de vară, Kefalonia

Publicat pe

Acaparat în totalitate de peisajele desprinse din paradis, cu greu ai putea să te mai gândești la istoria și cultura de două milenii a Greciei. Considerată una dintre cele mai romantice destinații, Kefalonia ți se dezvăluie treptat, cu cât explorezi mai mult satele uitate de timp.

 

viva.Kefalonia.9.11.ET1

 

Lacul Melissani, locul unde poveștile prind viață

 

Majoritatea călătorilor care ajung în Kefalonia se simt atrași de minunatul lac subteran cunoscut sub denumirea de Melissani. Unele legende vorbesc despre faptul că acesta s-a forma abia după ce Nimfa Melissanthe și-a pus capăt zilelor din cauza faptului că zeul Pan nu i-a putut împărtăși sentimentele de iubire. Totodată, se spune că lacul este sărat din cauza lacrimilor vărsate de nimfă. Pentru a ajunge la lac, trebuie să cobori în subteran, de unde poți închiria o barcă pentru a te plimba pe apele cu sclipiri violet.

 

Argostoli, orașul frânturilor venețiene

Dacă ești pasionat de istoria și cultura insulei, mergi în cel mai mare oraș din Kefalonia pentru a admira amprentele lăsate de venețieni. Chiar dacă multe dintre clădirile de patrimoniu au fost distruse în urma cutremurului din `53, vei putea zări încă străzi învechite de timp, fortificații și clădiri colioniale, toate concentrate în mijlocul orașului.

 

Fiskardo, satul ideal pentru vacanțele romantice

Plin de farmec și aproape neatins de modernitate, Fiskardo este un nucleu de case țărănești cochete, clădiri de generații și un port pitoresc. Cel mai vizitat sat tradițional al insulei se laudă cu o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber. Aici poți învăța obiceiuri dintre cele mai diverse, să guști cele mai bune preparate culinare în portul satului, sau să mergi la shopping.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Kefalonia http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-kefalonia-grecia/hotel-kalypso/227/2323

Hotel Kalypso 2*+ – de la 349 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter