(P) Vacanță de shopping în Costa Brava

Publicat pe

Dacă îți place să cutreieri ore bune pe străzi comerciale și magazine de suveniruri, Costa Brava este locul ideal pentru o escapadă la shopping. Pe lângă faptul că această regiune spaniolă găzduiește piețe tradiționale, magazine numeroase și ateliere ale meșterilor locali, aici vei găsi plaje aurii mărginite de păduri bogate de pini, sate de pescari, orașe istorice și stațiuni pline de viață.

 

Suveniruri și obiecte de artizanat

 

Costa Brava este un rai al cumpărăturilor unde găsești de la parfumuri și cosmetice naturale până la sculpturi în lemn de pin, naproane, decorațiuni pentru casă sau textile. Tot aici, femeile locului sunt faimoase pentru broderiile lucrate manual, cu modele florale pline de culoare, pe care nu ai cum să le ratezi.

 

În Tossa de Mar, spre exemplu, dacă vrei să îmbini istoria cu relaxarea la cumpărături vei găsi două zone vibrante pline de magazine. În centrul istoric, străduțele pietruite dominate de castelul medieval, ascund buticuri cochete, ateliere ale meșterilor, muzee, localuri liniștite și tarabe ale comercianților ambulanți. Tot aici se găsesc și vinăriile, de unde nu ai cum să pleci fără un vin local, pentru care Costa Brava a devenit renumită în Europa.

 

În zona Vila Nova se întind centrele comerciale vibrante, dacă te dai în vânt după o 'experiență modernă' la cumpărături.

 

Picturi și vinuri tradiționale

Cea mai importanță destinație pentru shopping este fără îndoială Blanes, așa numita 'poarta de intrare în Costa Brava'. Aici vei găsi cel mai mare centru comercial din regiune, Passeig de Mar, care cuprinde peste 600 de magazine cu haine, delicatese tradiționale, vinuri, brânzeturi, produse de patiserie, obiecte de ceramică, restaurante și o mulțime de alte atracții.

 

La fel de bine te poți aventura pe străzile orașului vibrant, Lloret de Mar de unde poți achiziționa magneți, mici amintiri cu frumoasa regiune Costa Brava sau bunătăți tradiționale.

 

Într-o escapadă în Costa Brava, trebuie să vizitezi neapărat și Cadaques, locul pitoresc care l-a inspirat pe marele pictor Salvador Dali, unde poți vizita casa-muzeu a artistului, sau te poți pierde pe străzile albe admirând operele de artă ale pictorilor locali.

 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Costa Brava

Hotel Samba 3* – tarife de la 560 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.*Plecare din Iasi! Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter