(P) Vacanță tradițională pe insula Evia

Publicat pe

A doua cea mai mare insulă greceacă, Evia nu este la fel de populară precum Creta, reușind să rămână autentică în fața timpurilor moderne, cu peisaje sălbatice perfect conservate și stațiuni termale liniștite, cunoscute încă de pe vremea romanilor.

 

Cea mai pitorească insulă din Marea Egee

 

Evia este destinația preferată de vacanță a grecilor care vin aici pentru atmosfera liniștită, plajele idilice, apele cristaline și izvoarele termale. Cei mai mulți turiști ajung din Atena, aflată la numai o oră distanță de mers cu mașina, perfect accesibilă datorită podului care leagă partea continentală de capitala insulei Halkida.

 

Portul capitalei, extrem de cosmopolit, este plin de vase de croazieră și ambarcațiuni care opresc aici pentru o pauză de masă în tavernele pescărești de pe malul mării. Halkida nu este un oraș foarte dezvoltat din punct de vedere turistic, dar cu toate astea este un oraș pitoresc cu vegetație deasă compusă din pini, măslini și arbori de fistic, și căsuțe tradiționale albe cu acoperișuri din țiglă maronie.

 

Evia se deosebește de alte insule grecești prin tradițiile unice păstrate cu sfințenie, un loc unde sătenii trăiesc în mare parte din agricultură, pescuit și apicultură. Partea cea mai fertilă este centrul, unde câmpurile sunt pline de plantații de măslini, viță de vie și stupuri de albine.

 

Descoperă partea de Nord – zona preferată de turiști

 

Stațiunile din nord sunt dominate de vârful  Pyxaria care atinge 1341 de metri, la baza căruia se întind cele mai spectaculoase plaje din prundiș argintiu, mângâiate de ape precum smaraldul. Tot aici se găsesc cele peste 80 de izvoare termale descoperite încă din secolul al IV lea și vizitate de romani datorită proprietăților benefice în tratarea diverselor boli. Edipsos se mândrește cu cel mai renumit centru-spa din Grecia, unde izvoarele cu apă caldă țâșnesc la propriu din stâncile în nuanțe de galben-ocru care mărginesc malul Mării Egee.

 

Cea mai populară dintre stațiunile insulei este Pefki, unde viața de noapte este dezvoltată, iar orașul ticsit de taverne tradiționale și restaurante cu specific pescăresc. Stațiunea este un bun punct de plecare spre paradisul Greciei: Lichadonisia. Insulițele mai puțin cunoscute de turiști, sunt binecuvântate cu peisaje foarte asemănătoare locurilor exotice, pentru care și-a primit supranumele de Seychelles de Grecia.

 

De Mădălina Isar

Oferta Speciala Sejur insula Evia

Hotel Irini 2* – tarife de la 369 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter