(P) Vizitează Creta, însorita insulă grecească!

Publicat pe

Creta, renumita insulă a civilizației minoice, este o destinație completă de vacanță ce oferă de la munți falnici, mări cristaline, plaje spectaculoase, o capitală fascinantă, orașe istorice și sate tradiționale, precum și o abundență de produse cultivate local.

 

Tarife imbatabile la sejururile de la Europa Travel!

 

Cea mai sudică insulă grecească este recomandarea celui mai mare turoperator low-cost din România, Europa Travel care plasează Creta între cele mai noi programe pe care o poți descoperi într-un circuit și sejur. Unde low-cost reprezintă mai mult decât tarife mici, punând accentul pe calitatea serviciilor, la prețuri accesibile, pentru turiști fericiți, indiferent de destinația aleasă.

 

Datorită poziției insulei și, implicit, a climatului plăcut, sezonul turistic începe în Creta din mai și durează până la sfârșitul lunii octombrie. Primăvara este un moment minunat pentru drumeții și pentru a descoperi sate idile și orașe încărcate de istorie, dar și pentru a admira pe dealuri pături întregi pe flori colorate.

 

La începutul verii, în iunie, temperaturile vor urca constant, însă vremea este în continuare favorabilă excursiilor și vizitelor împreună cu cei mici, cu atât mai mult cu cât insula nu este încă aglomerată. În schimb, în iulie și august, cele mai aglomerate și mai fierbinți luni, Creta devine practic neîncăpătoare, cu turiști din toată Europa ce o aleg ca destinație de vacanță, însă și vânturile de nord-vest încep să bată, temperând puțin vremea.

 

Zilele calde și însorite și marea caldă este numai bună pentru înot, vizitarea siturilor arheologice și drumețiile plăcute.

Incursiune în trecut pe insula Creta

 

Împărțită în patru regiuni administrative, Rethymno și Chania în vest, Lasithi în est și Heraklion în centru, insula Creta adăpostește numeroase locuri de vizitat precum și situri arheologice impresionante. Cel mai valoros dintre ele este Palatul din Knossos, situat la periferia orașului Heraklion, construit la o scară enormă, dar și si altele mai puțin cunoscute, cum este situl arheologic Phaistos, din epoca bronzului.

 

Partea de nord-vest a insulei este îndeosebi montană, acoperită de o vegetație bogată, Munții Albi dominând zona, inclusiv renumitele Chei ale Samariei, de o frumusețe răpitoare. Zona de la vest de Chania a devenit repede cea mai atractivă pentru turiști datorită întinderilor lungi de plaje nisipoase, mângâiate de ape de un turcoaz magic. La 60 km de Chania vei găsi peninsula Gramvousa, care adăpostește câteva plaje uluitoare, precum Balos, acoperită cu nisip alb-rozaliu și încadrată de dealuri verzi.

 

De Geanina Ichim

 

Oferte Speciale Circuit si Sejur Creta

 

Tarif: de la 435 Euro/persoana, 13 zile dintre care 3 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2* (Kalambaka, Atena si Paralia Katerini), 2 cazari pe vapor, 7 cazari cu demipensiune la hotel 3* in Creta, transport autocar, ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.    

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter