(P) Paște de neuitat pe insula Thassos

Publicat pe

Arome unice de miel garnisit cu ulei de măsline și ierburi, vin roșu ispititor, celebra pâinică cu formă de cozonac, plăcințele tăvălite în miere și o mulțime de evenimente inedite… Paștele pe insula Thassos este sărbătorit cu mare fast.

 

viva.Paste Thassos1

 

Obiceiuri de Paște

 

Dacă în Săptămâna Luminată, localnicii se țin de curățenie, de post și pregătesc bucate tradiționale pentru masa de Paște, încă din noapte Învierii, lucrurile se schimbă la 180 de grade. Localnicii și turiștii deopotrivă se strâng la bisericile și mănăstirile de pe întreaga insulă pentru a lua Lumina Sfântă, iar imediat după aceea petrec ca în niciun alt loc din lume. Muzica se aude în fiecare local, iar focurile de artificii și nenumărate pocnitori vestesc Învierea Domnului.

 

Festivaluri și dansuri tradiționale

 

După slujbă, unii localnici se strâng în mijlocul satului pentru a face un foc de tabără imens și încing dansuri specifice. De aici nu lipsesc nici deliciile tradiționale, vinul și voia bună. În dimineața Paștelui atmosfera se schimbă în una pură, degajată plină de speranță, reînnoire și iubire. Se pun mese întinse bogate cu tot felul de preparate, supe, fripturi, ouă roșii, pâinici cu miere, plăcințele cu diverse umpluturi sau prăjituri dulci din fructe proaspete.

 

Evenimente culturale de Paște se organizează în special în capitala insulei Limensa, dar și în așezări cunoscute precum Panagia, Potamina, Limenaria sau Theologos. Au loc dansuri specifice, concerte sau procesiuni. Festivaluri folclorice au loc și în a treia zi de Paște, în Kalyvia  și Limenaria, și includ târguri de bucate tradiționale și dansuri specifice din fiecare zonă a insulei.

 

de Mădălina Isar

 

Paste in Thassos http://europatravel.ro/sejururi/oferta/paste-autocar-thassos-grecia/835

 

Hotel Maria 2*- de la 139 euro + 399 lei, 3 nopti de cazare cu demipensiune + Masa Festiva de Paste cu program folcloric, transport cu autocar, asistenta turistica, vizitele prevazute in program. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter