Pe urmele Mariei Antoinette - #OpelEuropeShoppingTrip

Publicat pe

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când aud de Viena, mă gândesc la aerul său imperial cu palate răpitoare, muzee, magazine high-end, târguri și aproape toate minunăţiile pe care ai vrea să le vizitezi. Aici ai parte de tot, de la avangardiştii iubitori de distracţii până la vânătorii de artă şi muzică; unde mai pui că totul se întâmplă într-un centru al shoppingului European. De la Budapesta, goana după cumpărături continuă pe autostrada M1, până la granița cu Austria, iar apoi pe autostrada A4, până la Viena. În aproximativ 4 ore ai și ajuns la destinație. Iar dacă Opel Corsa te asistă pe acest drum, confortul şi operativitatea sunt asul din mânecă.

 

Uite aşa începe o nouă aventură de shopping într-un oraş magic şi încântător pentru toate simţurile. Dar nu ai cum să porneşti la cumpărături fără energia necesară. Somnul bun aduce şi odihnă şi frumuseţe, însă dacă tot suntem la Viena vreau să-mi încep ziua spectaculos: cu o prăjitură, acompaniată de o cafea îmbătătoare.

 

viena1

 

Că să nu uităm, tocmai aici s-a născut eleganta prinţesă a Franţei, Marie Antoinette, despre care s-a spus că ar fi îndemnat poporul să mănânce cozonac în momente de criză financiară. In plus, extavaganţa este cuvântul de baza şi am ales să încep ziua cu una din cupcake-urile renumite şi mult vorbite din cofetăria Renatei Gruber. Aflate pe strada Josefstädterstrasse numărul 8, cele 20 de sortimente de brioşe îţi împânzesc simţurile şi îţi trezesc pofta pentru viaţă încă de la prima muşcătura, imediat ce simţi cum ţi se afundă dintii în blatul pufos şi siropos, iar pastelul cremos de pe ea îţi rămâne câteva momente pe buza de sus ca un răsfăţ care, parcă, a fost gândit intenţionat să rămână la nesfârşit. Aş putea să mai pun pe această lista şi Buntwäsche, de pe Lindengasse 31-33. Această oază a prăjiturilor este o adevărată incursiune în tărâmul simţurilor. În 2007, Michael Diewald a deschis acest laborator' după ce a colecţionat şi testat toate ierburile şi florile comestibile din Viena. Ca un pictor al papilelor gustative, Michael, delectează vizitatorii cu pandişpan pufos, aromat în funcţie de sezon; fie are gust de liliac sau căpşuni sau mentă şi lime sau iasomie şi vanilie, lista nu se opreşte aici . Nu ai cum să ratezi asta, e o explozie de gusturi!

 

viena2

În aceeaşi ordine de idei, nu putem trece peste Fruth (Kettenbrückengasse 20) sau marketul extravaganţelor: Meinl am Graben (Graben 19). Cafea gustoasă am găsit la ZAMM (Westbahnstrasse 13) şi pentru că nu poţi să nu faci loc şi fructelor în viaţa ta, am căutat şi găsit, într-un final, Rochusmarkt (Landstrasser Hauptstrasse 54) – o minunăţie de piaţă, plină ochi de fructe şi legume!

 

viena3

După toate acestea, m-am avântat în cunoscut: haine, accesorii şi pantofi! Momentul acela când fiecare vitrină îţi atrage privirea, umeraşele cu produse dorite nu îţi mai încap în braţe, iar pantofii aşezaţi în faţa ta, gata să fie probaţi, îţi strigă numele…da! Astfel de momente îţi cresc adrenalină şi te fac să zâmbeşti neîncetat. Am văzut cele mai atrăgătoare ţinute la We Bandits (Theobaldgasse 14, Vienna, 1060), iar la Eigensinnig (Sankt-Ulrichs-Platz 4, Vienna, 1070) şi Comerc (Westbahnstrasse 20/4, Vienna, 1070) găseşti haine de un stil minimal caracterizate prin: bold, cheeky, a bit androgynous, tomboyish, edgy'. Nu m-am dat la o parte nici de la bijuterii, iar la Ring King (Kleeblattgasse 9) şi galeria-magazin Galerie V&V (Bauernmarkt 19) m-am simţit incredibil! Pe lângă o primire desăvârşită, am găsit cele mai drăguţe modele de inele şi coliere care îmi vor completa perfect fiecare ţinută.

 

viena 4

Hai cu mine în aventura shoppingului prin cele mai cunoscute oraşe din Europa şi urmărește-ne pe http://www.viva.ro/opelshoppingtrip/

 

Opel Corsa – partenerul tau de incredere pentru shopping

 

Foto: Tily Niculae

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter