Poetele Nora Iuga si Andra Rotaru la „Joia linguritelor”

Publicat pe

Joi, 21 februarie, la ora 18.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) din Bucuresti, in cadrul proiectului „Joia linguritelor', va avea loc o intalnire cu Nora Iuga, una dintre cele mai iubite si mai apreciate scriitoare din Romania, si Andra Rotaru, considerata una dintre cele mai talentate poete din tanara generatie.

 

nora iuga


Nora Iuga va citi poeme in avanpremiera din Cainele ud e o salcie, volum aflat in pregatire la Cartea Romaneasca (care va fi lansat la Bookfest 2013), iar Andra Rotaru va sustine o lectura din Lemur, volum de poezii aparut recent  si pentru care autoarea a obtinut de curind premiul „Tinarul poet al anului 2012', in cadrul Galei Tinerilor Scriitori 2013.

Invitati speciali: criticii literari Luminita Corneanu si Daniel Cristea-Enache.

 

Nora Iuga, una dintre cele mai apreciate poete, romanciera, eseista si traducatoare din limba germana, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. A publicat volume de poezii, printre care Vina nu e a mea, Opinii despre durere, Inima ca un pumn de boxeur, Piata cerului, Dactilografa de noapte, romane, printre care Sapunul lui Leopold Bloom, Sexagenara si tinarul, Hai sa furam pepeni, Lebada cu doua intrari, a tradus din limba germana, printre altele, Toba de tinichea de Gunter Grass, Animalul inimii, Vulpea era inca de pe atunci vinatorul si in coc locuieste o dama de Herta Müller, Pianista de Elfriede Jelinek. In 2007, a primit Premiul Friedrich-Gundolf, oferit de Deutsche Akademie fur Sprache und Dichtung, o recompensa care se acorda tuturor celor care contribuie la raspindirea culturii germane in lume.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter