(P) Roma – magnifica cetate a Italiei

Publicat pe

La Città Eterna, Roma este fără îndoială un adevărat muzeu în aer liber care ascunde bijuterii istorice la orice pas. O perioadă ideală pentru o vizită la Roma poate fi făcută cu prilejul zilei de 1 Mai când temperaturile sunt ideale pentru vizitarea siturilor istorice, a numeroaselor piețe sau a basilicilor.

 

Colosseum-ul, simbolul orașului

 

Să mergi în Roma și să nu vizitezi cel mai magnific dintre amfiteatrele Imperiului Roman, este ca și cum nu ai fi vizitat Roma deloc … spune o vorbă de duh. Ei bine, chiar așa este! La mai bine de 2000 de ani de la ridicarea celei mai mărețe dintre construcții, Colosseum-ul continuă să domine centrul orașului din orice punct ai privi. După ce-l vizitezi, dă o fugă și la Forumul Roman pentru a te minuna de colinele smețe și de templele impunătoare din marmură care sfidează cu mândrie timpul.

Magnifica Fontana di Trevi

Cea mai populară fântână arteziană din Roma, nu și-a primit denumirea după vreun sfânt sau zeu roman, ci datorită amplasamentului său poziționată la intersecția dintre trei străzi celebre. Cea mai mare fântână în stil baroc din capitala Italiei, are o înălțime care atinge 26 de metri. Detaliile arhitecturale magnifice se identifică cu simbolurile romane, prezentându-l într-o lumină eroică pe zeul Neptun într-un car din scoică tras de caii de mare și de tritonii uriași, în spatele căruia se găsesc cele 6 statui importante: Abundența, Sănătatea și cele 4 anotimpuri ale anului.

 

Pantheonul, edificiul care domină centrul istoric al Romei

Ridicat acum mai bine de 1800 de ani, Pantheonul este o mărturie magnifică a Imperiului Roman, ce a fost realizat inițial ca un templu pentru zeii pâgâni, ca apoi în anul 609 să fie transformat în biserică, în care se află mormintele celor mai importanți regi italieni.

 

Piazza di Spania și magnificele trepte

Cel mai popular loc de întâlnire al localnicilor și turiștilor este celebra Piața a Spaniei cu cele 137 de trepte la baza cărora se află Fontana della Barcaccia, o mică fântână arteziană cu formă delicată de barcă. În fiecare an, în luna mai, scările spaniole sunt decorate cu azalee, așa că nu ar trebui să ratezi această zonă. Urcă până la obeliscul cu biserica franceză Trinita dei Monti pentru a admira întreaga panoramă a pieței.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale City Break 1 Mai

City Break Roma – tarife de la 199 euro/persoana, 3 nopti de cazare fara masa la hotel de 3*, transport avion, taxe de aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter