Save the Date 12 – 15 aprilie: Spotlight – Bucharest International Light Festival

Publicat pe

În aprilie, Calea Victoriei devine pentru patru zile o expoziție itinerantă în aer liber la o nouă ediție Spotlight, singurul festival internațional al luminii din București. Cu tema United We Shine inspirată de celebrarea Centenarului, ediția Spotlight din acest an reunește, în patru zile de festival, 27 de instalații, proiecții și sesiuni de videomapping.

Pentru deschiderea ediției Spotlight din acest an, una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans și lumini ale momentului, Light Balance din Ucraina aduce la București un spectacol care a făcut senzație în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită și China. Spectacolul de deschidere a celei de-a patra ediții a festivalului internațional de lumină din București are loc în Piața George Enescu, joi, 12 aprilie, începând cu ora 20.30. Show-ul Light Balance de dans și lumini este precedat de reprezentația de muzică live, coregrafie și light design dată de artiștii britanici de la Spark.

Evenimentul cu peste 150.000 de participanți în 2017, Spotlight – Bucharest International Light Festival transformă Bucureștiul, pentru al patrulea an consecutiv, într-un spațiu expozițional gigant. Între 12 și 15 aprilie, una dintre cele mai importante artere ale orașului, Calea Victoriei, devine pietonală între Biblioteca Central Universitară și Splaiul Independenței și este animată de live VJ-ing pe calcane, instalații de lumină la Muzeul Național de Istorie, Piața Națiunilor Unite și video mapping pe Grand Hotel du Boulevard, Primăria Capitalei, Teatrul Odeon sau Hotel Novotel. Pentru prima dată la Spotlight, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Palatul Știrbei și Ateneul Român se alătură clădirilor emblematice din București care sunt puse într-o altă lumină de Spotlight.

În exclusivitate pentru ediția cu numărul patru a Spotlight, șase artiști internaționali transformă fațada Palatului CEC prin proiecții video mapping selectate în urma unui open call. Cele șase lucrări din Spania, Italia, Rusia, România, Germania și China vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe fațada Palatului CEC, urmând ca marele câștigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

Zeci de mii de bucureșteni și turiști sunt așteptați pe Calea Victoriei zilnic, între 12 și 15 aprilie, de la ora 20.30 la ora 23, la singurul festival internațional al luminii din București, care aduce în acest an proiecte multimedia din Franța, Austria, Australia, Germania, România și Israel.

Spotlight – Bucharest International Light Festival este un eveniment organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Mai multe detalii pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter