(P) Scufundări în peștera Afroditei și relaxare la plajă, în Parga

Publicat pe

Situat în nord-vestul Greciei, orașul Parga este o destinație populară printre turiști din întreaga Europă, atrași de numeroasele repere ale locului. De altfel, micul oraș venețian dintr-un golf izolat al Mării Ionice oferă imagini de nedescris, locuri minunate de vizitat, precum și plaje uimitoare cu ape turcoaz excelente pentru scufundări.

 

Descoperă stațiunea Parga prin cele mai noi programe de la Europa Travel. Turoperator low-cost care te invită să explorezi Grecia la cele mai bune tarife și facilități excelente atat pentru familiile cu copii, cat și pentru tinerii dornici de distracții sau seniorii în căutare de relaxare. În ultimii ani, peste 250.000 de turiști, au călătorit prin Europa Travel, înțelegând că low-cost nu inseamnă standarde mici, ci reprezintă un produs 'smart travel', de tipul celui mai bun raport calitate/preț.

 

Parga, în cele mai frumoase nuanțe

 

Casele colorate din Parga, construite în forma unui amfiteatru de-a lungul pantelor unui munte, oferă priveliști spectaculoase asupra mării de un turcoaz sclipitor. În plus, această așezare de un verde luxuriant te așteaptă să-i descoperi biserica albă de la intrarea în port sau să explorezi rămășițele zidurilor castelului venețian, situate pe dealul care domină orașul. În plus, plajele aurii nisipoase te așteaptă să petreci momente de relaxare sub razele blânde ale soarelui.

 

De altfel, situarea Pargăi foarte convenabilă în vestul Greciei face ca oferta de excursii în împrejurimi să fie una bogată. Petrece o zi plină de activități și atracții în Sivota, Preveza sau chiar în Lefkada.

 

Frumoasele plaje din Parga

 

Iubitorii de mare, soare și plajă vor găsi în Parga o mare diversitate de locuri în care își pot petrece vacanța, cu plaje atât în oraș, cât și la periferia sa. Cele mai multe dintre ele sunt mai micuțe, însă pitorești, golfuri superbe, ideale pentru excursii în familie, cu ape cristaline și împrejurimi verzi.

 

Una dintre cele mai populare este Plaja Valtos, ce se întinde pe o lungime de 3 kilometri, cu o potecă între ea și oraș. Poți ajunge aici de la castelul venețian după ce ai coborat dealul pe cealaltă parte, pentru că Valtos se întinde chiar la poalele dealului. În apropiere vei găsi numeroase taverne tradiționale, care îți oferă preparate delicioase din pește proaspăt sau fructe de mare.

 

Plaja Lichnos, la fel de apreciată, este una dintre cele mai frumoase din Epirus, unde apa albastră, adâncă, se îmbină de minune cu verdele plantațiilor de măslini și pini. Apele limpezi sunt ideale pentru scufundări, snorkeling și jet ski, iar la o distanță de doar 5 minute cu barca vei găsi Peștera Afroditei, zeița iubirii și a frumuseții, care, potrivit mitului, obișnuia să se îmbăieze în această grotă scufundată pe jumătate.

 

De Geanina Ichim

 

Oferte de vacanta Parga

 

Vila Stella 2* – tarife de la 59 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter