SHŌ JŌ RU TEN, spectacol de caligrafie modernă şi dans contemporan la Odeon

Publicat pe

Tema spectacolului SHŌ JŌ RU TEN este ciclul transmigraţiei, bine înrădăcinată, încă din vechime în fiinţa asiaticilor şi bazată pe concepţia că viaţa este efemeră şi se schimbă neîncetat, apărând în mod constant în alte forme.

 

Sho_Jo_Ru_Ten_COLOR

 

Prin caligrafia scrisă în timpul spectacolului şi mişcarea trupului se exprimă scurgerea vieţii de la naştere până la moarte şi fluxul neîntrerupt către o altă renaştere.

Prima parte, Shō înseamnă Naşterea, cea de-a doua parte Jō înseamnă Viaţa, cea de-a treia parte Ru înseamnă Transformarea şi cea de-a patra, Ten înseamnă Reîncarnarea. În cadrul spectacolului, hârtiile şi pânzele folosite ca material pentru caligrafie devin parte a costumelor şi a decorului, şi se transformă în diferite forme, în acord cu tema spectacolului.

 

Interpretează: Yuko Hashimoto (dans) şi Aoi Yamaguchi (caligrafie)

Regia: Yuko Hashimoto şi Aoi Yamaguchi

Coregrafie: Yuko Hashimoto

 

Muzica îi aparţine lui Christopher Willits, cunoscut pentru faptul că anul trecut a lansat un albumul Ancient Future', în colaborare cu Ryuichi Sakamoto.

 

Yuko Hashimoto este dansatoare/cercetătoare. Studiază baletul modern de la vârsta de 7 ani. În timpul facultăţii începe dansul stradal. Susţine o teză de masterat cuprinzând rezultatele analizei mişcării trupului, din perspectivă stiinţifică, întreprinsă în timpul studiilor în cadrul catedrei de dans şi expresie comportamentală, din cadrul Universităţii Ochanomizu din Tokio. În anul 2009 pleacă în SUA. Activează alături de dansatori precum William Evans, Richard Haisma, Eran Hanlon sau Missy Pfohl Smith, în oraşul Rochester, Brockport, statul New York.

 

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 29 iunie 2013, ora 16.00 şi 19.30.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter