(P) Sibiu, oraşul încărcat de istorie şi poveste

 Florentina Liutic
.

Oraşul Sibiu, o adevărată cetate medievală, este una dintre cele mai apreciate destinaţii din România, care te aşteaptă cu atracţii turistice pline de farmec şi oameni ospitalieri, gata să-ţi împărtăşească din legendele ce au adus faimă locului.

 

viva.Sibiu1

 

Evenimente deosebite de-a lungul timpului

 

Important centrul cultural şi economic în zilele noastre, Sibiul a avut şi în trecut o adevărată valoare din acest punct de vedere, dezvoltându-se treptat, înaintea altor oraşe ale ţării, lucru care mai poate fi observat şi astăzi. Aici a fost publicat Catehismul luteran', prima carte tipărită în limba română, în anul 1544, iar două secole mai târziu apare primul ziar în limba germană din Transilvania.

 

În anul 1494 se instalează în turn primul orologiu din ţară, care mai funcţionează şi acum şi pe care îl poţi admira în Turnul Sfatului, din centrul oraşului, unul dintre simbolurile Sibiului, o clădire cu şapte etaje ce face trecerea din Piaţa Mică în Piaţa Mare. Folosit de-a lungul timpului pentru diverse întrebuinţări, precum depozit de grâne, închisoare, foişor de foc, muzeu de ştiinţe naturale, astăzi Turnul găzduieşte diverse expoziţii, și totodată de la nivelul superior al turnului ai parte de o privelişte superbă asupra oraşului şi a Munţilor Făgăraş.

 

Piaţa Mică şi Piaţa Mare

 

Pe o parte a Turnului Sfatului, în Piaţa Mare, vei descoperi unul dintre primele muzee din lume, găzduit de Palatul Brukenthal, construit între anii 1778 şi 1788 de către baronul Samuel von Brukenthal, după modelul palatelor veneţiene, care a făcut în aşa fel încât să i se deschidă porţile spre vizitare cu trei ani înaintea Muzeului Louvre din Paris.

 

În Piaţa Mică, pe de altă parte, se găseşte una dintre atracţiile principale ale Sibiului, Podul Minciunilor, primul pod din fontă din România, inaugurat în anului 1860, de care se leagă numeroase poveşti şi legende, care mai de care mai înfricoşătoare, care te fac să te gândeşti de două ori înainte să zici un neadevăr atunci când te afli aici.

 

De aici îţi poţi îndrepta paşii către Piaţa Huet, unul dintre cele mai pitoreşti şi mai romantice locuri ale Sibiului, încărcat cu clădiri istorice, pline de culoare, dintre care se remarcă Catedrala Evanghelică, un exemplu extraordinar de arhitectură gotică, a cărei construcţie s-a definitivat în anul 1520.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul- Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com .

 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton