(P) Skiathos, destinația cu 60 de plaje fabuloase

Publicat pe

Potrivit legendelor locale, Skiathos s-a format după ce Zeus a visat acest loc, iar în zorii zilei s-a decis să-l creeze cu adevărat. Dacă raiul ar fi garnisit cu vegetație luxuriantă, cu pini parfumați și leandri, atunci Skiathos chiar este un paradis din care nu vei mai vrea să te întorci.

 

viva.Skiathos1

 

Chiar dacă nu este nici cea mai mare, nici cea mai faimoasă insulă grecească, Skiathos te va cuceri cu satele adormite în timp, cu a sa capitală cosmopolită, cu plajele idilice, dar mai ales cu oamenii și deliciile tradiționale. Dacă alegi această insulă ca destinație de vacanță pentru această vară vei face o alegere inspirată. Mai ales că insula se află în topul celor mai bune locuri de văzut în acest an.

 

Te-ai gândit vreodată că pe o bucățică de pământ atât de mică cum este Skiathos, se găsesc mai bine de 60 de plaje? Ei bine, insula numără o mulțime de zone de coastă cu nisip fin, prundiș sau pietricele, absolut fascinante.

 

Cea mai renumită este cu siguranță Lalaria, la care se ajunge numai pe apă și care este flancată de forme ireale de stânci argintii care par că străpung cerul. La bază are pietricele albe, iar când înaintezi spre mare, tălpile ți se afundă în nisipul ușor afânat în nuanțe de argintiu. Apele sunt spumoase și au un albastru nemaivăzut. Din orașul Skiathos pleacă o mulțime de vase de croazieră către Lalaria, așa că nu trebuie ratată din itinerariul tău.

 

Koukounaries nu mai are nevoie de niciun fel de introducere, pentru că este cunoscută în toată Europa. Supranumită Chrysi Ammos, datorită nisipului de un auriu incredibil, plaja este premiată cu Steagul Albastru, dispunând de șezlonguri, beach baruri și câteva taverne cochete, unde se mănâncă tradițional la prețuri foarte bune.

 

Aproape de orașul Skiathos, vei găsi cea mai mare plajă de pe insulă. Megali Ammos măsoară 1,2 km lungime și se laudă cu nisip auriu foarte fin, scăldată de ape calde, foarte calme, ideale pentru vacanțele în familie, alături de cei mici.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Skiathos http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-skiathos-grecia/hotel-irida/56/5025

 

Hotel Irida 2*- de la 129 euro + 329 lei, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter