(P) Superlativele insulei Kefalonia

Publicat pe

Cea mai mare dintre Insulele Ionice, Kefalonia este o destinație incredibilă de care te îndrăgostești la prima vedere. Și cum să nu o faci, când odată ce pășești aici ești înconjurat de plaje idilice, de peșteri magice și de așezări pline de farmec…

 

viva.Kefalonia1

 

Cea mai importantă peșteră

Una dintre cele mai magice grote din Europa și cea mai importantă din Kefalonia este Melissani, despre care ai auzit cu siguranță nenumărate povești, chiar dacă nu ai vizitat-o niciodată. Peștera este un sanctuar închinat zeului Pan și o minune descoperită întâmplător abia după ce acoperișul său s-a surpat în urma unui cutremur. Peștera are un lac cu apă salmastră (o combinație de apă dulce și sărată) având o nuanță unică de albastru, care la apus prinde reflexii violet datorită razelor de soare care intră printre crăpături.

 

Cea mai bună plajă

Considerată cea mai bună zonă de coastă și totodată una dintre cele mai frumoase plaje europene, Myrtos este o fâșie cu formă semi-circulară, cu nisip fin, fiind flancată de stânci înalte și garnisită cu leandri. Plaja este împânzită de pasionații sporturilor de apă, dar și de către fotografii dornici de a imortaliza aceste peisaje incredibile.

 

Assos, cea mai pastelată așezare de pe insulă

Căsuțe mici și cochete cu fațade vopsite în culori pastel se întind pe întreaga linie de coastă și urcă delicat pe o colină, în Assos, unul dintre cele mai frumoase sate grecești. Acest sat te va cuceri cu peisajele sale, cu atmosfera de poveste și bucatele alese.

 

Cea mai veche structură

Castelul St. George datează din perioada bizantină, însă forma sa de astăzi a fost dată de venețieni undeva prin anul 1504. Din păcate, cutremurul din 1953 a distrus o mare parte din construcțiile insulei Kefalonia, însă ca prin minune castelul a rămas neatins, rămânând astfel cea mai veche structură de aici.

 

de Mădălina Isar

 

Grecia Low-Cost

 

Sejur Kefalonia http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-individual-kefalonia-grecia/hotel-lazaratos/226/3888

 

Hotel Lazaratos 2*- de la 15 euro/persoana/noapte, fara masa, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter