Tokio

Publicat pe

Tokio

Tokio

Tokio este cel mai mare si mai futurist oras al Japoniei, un megalopolis care are 12 milioane de locuitori. Capitala este situata in partea de mijloc a insulei Honshu si gazduieste resedinta Imparatului.

Palatul Imperial se afla in centrul orasului si este imprejmuit inca de ziduri medievale si de santuri de apa. Tokio se caracterizeaza printr-un amestec de trasaturi traditionale si moderne: zgarie-nori si temple. Cea mai impunatoare cladire este turnul televizunii, avand 334 de metri, care se afla in partea de vest a orasului. In estul orasului, se afla Templul Kannon, care dateaza din secolul al XVIII-lea. In aceasta zona, este situat si un parc de distractii „Asakusa”. Totusi, preferatele japonezilor in materie de distractie sunt jocurile electronice. Pentru cei care prefera o plimbare lunga, o „destinatie” tentanta este strada Harumi, luminata feeric. Aceasta se afla in Ginza, cartierul luxului, renumit pentru hotelurile si magazinele sale, de unde se pot cumpara ultimele inovatii in materie de echipamente electronice. Tokio mai gazduieste si Kanda, cartierul afacerilor comerciale si al marilor banci. Muzeele, gradina zoologica, parcurile si gradinile, renumite pentru ciresii care infloresc primavara, se afla in partea de nord a orasului. Pentru a calatori dintr-un punct in altul al orasului este recomandat trenul de mare viteza. Este la fel de emblematic pentru Japonia ca si sushi-ul. Nigiri, maki, oshizushi, chirashi sau narezushi sunt feluri de sushi care se regasesc in meniul oricarui restaurant japonez. O alta atractie a Tokio-ului sunt fetele harajuku care „fac parada” pe strada Takeshita Dori in fiecare zi de duminica, o multime pestrita de adolescente care se imbraca cochet, dar ciudat, pentru a fi admirate si fotografiate de turisti.

Arsenium: „Mai mult decat peisajele inegalabile si exotice, m-au impresionat japonezii. Sunt deosebit de muncitori, inteligenti si constiinciosi. Cred ca de aceea au ajuns atat de departe! M-au uimit in primul rand cladirile zgarie-nori, care sunt nenumarate, si curatenia impecabila.”

Catalina Ponor
„Japonia este intr-adevar o tara foarte frumoasa, cu oameni foarte respectuosi si cu mult bun- simt. Eu am vizitat Yokohama si Tokio, iar in Tokio cel mai mult m-a impresionat Disney-land-ul. A fost ceva de vis.”

De Ioana Capanu; Fotografii: Ambasada Japoniei.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter