Top 10 lucruri din Viena pe care nu le găseşti în ghidul turistic:

Publicat pe

Când porneşti într-o călătorie, de multe ori nici nu ştii unde să te opreşti, ce să vezi…chiar dacă ai un target prestabilit. Sunt atât de multe locaţii de văzut şi la fel de multe lucruri de aflat! Unde mai pui că nu ştii mai nimic despre cum funcţionează lucrurile sau care sunt activităţile ce merită cu adevărat să le faci în locul respectiv. Chiar dacă am făcut ceva research înainte să pornesc în această aventură, şi da, aveam şi ideea de baza: shoppingul, nimic nu se compară cu lucrurile pe care le descoperi chiar la faţa locului. Mai jos v-am pregătit o serie de sfaturi pe care le-am deprins după oprirea în Viena:

 

  1. Treci peste celebrul parc de distracții Prater – și roata sa iconică Ferris – și mergi spre sud în superbul parc deschis; întreaga priveliște îți va tăia respirația.

 

2. Biletele de transport pe o săptămână costa doar 15 € – dar numai în cazul în care le cumperi luni. In caz contar sunt 14,50 € pentru 72 de ore.

 

3. Conceptul pentru MuseumsQuartier a fost realizat pur și simplu minunat. Muzee, cafenele, baruri și scaune în aer liber amplasate ciudat, s-au transformat din ceea ce au fost odată, centre culturale disparate, într-un spațiu înfloritor, sinuos, deschis tuturor. Este un hangout local foarte popular, iar atmosfera primitoare și oamenii ce frecventează acest loc te fac să-l treci in agendă pentru recomandări și pentru a te întoarce…evident.

viena1

 

4 .Micile muzee din Viena sunt cele mai încântătoare. Două dintre cele mai bune, cautate – și bizare – sunt Muzeul Globe și Muzeul Esperanto din cadrul Palais Mollard.

 

5. Alternativ, afla ce simți cu adevărat despre tatăl tău la Muzeul Sigmund Freud …

 

6. Pentru a rămâne în centru Vienei, hotelul Altstadt este o alegere excelentă. Este artistic, de sine stătător și prietenos, cu servicii excelente.

 

viena2

7. Donauinsel este o insulă lungă, subțire, artificială în mijlocul Dunării care se întinde pe câteva mile. Este un loc misterios, subestimat – daca mă întrebați, pur și simplu perfect pentru o plimbare fără griji prin soare.

 

8. Gänsehäufel este o insulă mult mai mică, dar are o serie de plaje foarte drăguțe (unele pentru nudism) și peste tot găsești bărci cu vâsle pentru închiriere.

 

9. În cazul în care în Donauinsel nu vezi prea mulți oameni, este pentru că toți vienezii sunt în pădurile din jurul orașului. Leopoldsberg și Kahlensberg, „munții” din partea de nord a orașului sunt deosebit de populari.

 

  1. Chiar dacă nu te aşteptai, având în vedere notorietatea culturii cafelei din Viena, vei fi surprins să afli că există foarte puţine cafenele deschise dimineaţa. Însă, Café der Provinz este unul din ele. Pentru mine este și unul dintre cele mai confortabile şi primitoare localuri în care am fost. Partea mai puţin bună ţine de găsirea unei mese libere în care să serveşti mult dorita cafea lângă nişte aburinde ochiuri cu bacon.

 

viena3

 

Dacă vrei să ştii şi mai multe despre locurile mai puţin cunoscute ale acestor oraşe minunate din Europa, urmăreşte-ne în continuare pe http://www.viva.ro/opelshoppingtrip/

 

Opel Corsa – partenerul tau de incredere pentru shopping

 

Foto: Tily Niculae

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter