Călătorie spirituală în Orientul Mijlociu

Publicat pe

Cu numeroase situri arheologice și locuri menționate în Biblie, o atmosferă boemă și o gastronomie excelentă, Israel este fără îndoială una dintre cele mai fascinante destinații din lume care formează împreună cu regiuni din Palestina și Iordania, așa numitul tărâm sfânt al lumii.

Pornește într-o călătorie memorabilă spre ținuturile sacre din Israel și Iordania, într-un circuit de 7 zile cu avionul de la Europa Travel la tariful de 619 euro/persoană! În plus, dacă rezervi în această perioadă beneficiezi de o reducere de 60 euro/cameră pentru plecarea din 27 noiembrie, în limita locurilor disponibile!

În acest tur, de la Europa Travel vei bifa cele mai de seamă obiective istorice pășind pe urmele Mântuitorului în locuri ca Ierusalim, Bethleem, Nazaret, Tiberias și Amman, Madaba sau Petra. Dar vei descoperi și locuri cosmopolite precum Tel Aviv, Haifa, Eilat sau Aqaba, unde vei avea timp la dispoziție fie pentru vizite culturale opționale, dar și pentru plajă.

Explorează Țara Sfântă!

Primul contact cu lumea Orientului Mijlociu îl vei avea cu Tel Aviv, o metropolă vibrantă cu plaje spectaculoase, un port cosmopolit și un centru istoric deosebit de valoros – Jaffa, ce face parte din UNESCO. Urmată de o vizită la Templul și Grădinile suspendate Baha`i, fiind unul dintre principalele obiective turistice din Haifa aflat pe Muntele Carmel.

Pelerinii care ajung în Israel merg pe drumul Mântuitorului, iar în turul de la Europa Travel vei porni spre Nazaret, orașul copilăriei lui Isus unde te vei regăsi spiritual la Biserica Buna Vestire construită fix pe izvorul Fecioarei.

În plus, poți reface și traseul minunilor din Cana Galieei, aflată la mică distanță de Nazaret. Aici principalele obiective religioase sunt Biserica Minunii și Casa Nunții unde a fost săvârșită transformarea apei în vin, loc aflat nu departe de Muntele Fericirilor. În Ierusalim vei reface Drumul Crucii Via Dolorosa cu cele 14 opriri până la Biserica Sfântului Mormânt, vei urca pe Muntele Măslinilor și te vei ruga în Grădina Ghetsimani.

Unul dintre principalele locuri sfinte ale Israelului este chiar Muntele Tabor, acolo unde potrivit scrierilor sfinte, s-a produs Schimbarea la Față, iar 'vechiul a fost acoperit de nou' … După ce traversezi Marea Galileei într-o croazieră relaxantă, te poți opri în descoperirea orașului Carpenaum, urmând ca la Yardenit să te scufunzi în apele sfinte unde Isus și-a primit botezul.

Pătrunde în lumea fascinantă a Orientului

Circuitul de la Europa Travel culminează cu traversarea Decapolisului, așa numita rută Bet She`an,  unde Isus a săvârșit o serie de vindecări miraculoase, prima oprire fiind în vechiul Philadelphia, orașul Amman de astăzi.

Capitala Iordaniei are o notă de istorie foarte bine păstrată, dar în același timp atmosfera este una vibrantă atrăgându-te ca un magnet pe străzile late dominate de case albe răsfirate pe colinele impozante. Urcă pe Dealul Citadelei pentru a vizita impozantul Amfiteatru Roman și Templul lui Hercule, iar apoi pornește într-o drumeție pe Muntele Nebode, unde vei privi spre Tărâmul Făgăduinței. În apropiere se află orașul Madaba, o zonă istorică deosebit de importantă unde se află Mănăstirea Sfântul Gheorghe, recunoscută pentru cea mai veche hartă din mozaic cu Țara Sfântă.

După ce ai traversat pustiul deșertului Wadi Rum și te-ai minunat de peisajele parcă dumnezeiești, explorează minunea trandafirie Petra – o cetate vastă din piatră ridicată în timpul Regatului Nabateean. Printre minunile sculptate în munții canionului se numără Tezaurul și Amfiteatrul – două simboluri de neratat ale Petrei.

Păzită de munți aspri și dune de nisip, Iordania reușește să fie o oază de liniște pentru călătorul european așa că după ce ai luat contact cu poveștile locului și ai descoperit zonele importante pentru creștinii din toată lumea, restul timpului îl poți aloca relaxării pe plajele din Aqaba, singura stațiune de litoral de la Marea Roșie a Iordaniei sau în Eilat, o altă perlă turistică a Israelului.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Circuite Israel

Circuit Israel-Iordania – tarif 619 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3*, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, excursie la Masada, ghid local. *Oferta speciala pentru plecarea din 27 noiembrie 2018 – Reducere 60 euro/camera! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter