Descoperă cele mai pitorești locuri din Kusadasi

Publicat pe

Cu încântătorul Parc Național Dilek, peștera lui Zeus, Insula Porumbelului, spectaculoasele plaje Golden, Paradise sau Ladies Beach, podgoriile întinse de vii, munții acoperiți de păduri și presărați de cascade cristaline … nici nu este de mirare de ce Kusadasi este considerată cea mai pitorească destinație din Turcia. Într-un sejur în acest oraș poți combina aventura în natură cu vizitele istorice sau escapadele gastronomice.

Profită de ofertele speciale pregătite de turoperatorul Europa Travel și evadează 6 nopți pe meleaguri turcești la all inclusive, la tarife reduse începând cu numai 249 euro + 329 lei/persoană, valabil pentru plecările din 18, 24 și 30 iulie!

Fă un tur al orașului la pas

Kusadasi este o destinație potrivită atât pentru vizite în familie, tineri dornici de distracție, turiști în căutare de relaxare sau pasionați de istorie. În oricare categorie te încadrezi, cu siguranță îți vei găsi aici locul preferat … Însă, un sejur în orașul turcesc trebuie neapărat să includă și un tur la pas în centrul istoric pentru a descoperi bijuteriile cele mai de seamă ale regiunii.

Portul cosmopolit din Kusadasi, unul dintre cele mai mari de la Marea Egee, este înțesat de atracții de toate tipurile. Aici tronează vechiul Caravanserai ridicat de Öküz Mehmet Paşa în 1618 și restaurat începând cu anul 1967 pentru a servi ca hotel. Nu departe de acest simbol otoman, vei putea observa rămășițe din vechea centură de apărare a orașului, dar și câteva exemple de case pescărești de la jumătatea secolului al XIX lea, porțile fortificate și băile mozaicate ridicate în timpul otomanilor.

De aici drumul șerpuiește spre celebra insuliță Güvercin Ada – un paradis al porumbeilor și pescărușilor, de unde și numele său de Insula Porumbelului, unde se află o fortăreață bizantină ridicată în jurul secolului al XIII lea și prădată de pirați, iar mai târziu abandonată. Astăzi, întreaga zonă adună un număr foarte mare de vizitatori, iar istmul îngust ce te duce spre castel a devenit o zonă populară de promenadă înțesată de terase și taverne pescărești.

Drumeții montane, jeep safari și călărie pe plajă

Parcul Național Peninsula Dilek ocupă o suprafață de până la 28.000 de hectare și cuprinde numeroase trasee montane presărate de cascade și pârâiașe cu ape cristal, poienițe și canioane ce îți taie respirația. Potecile traversează păduri dese de conifere, unde vei avea ocazia să observi numeroase păsări sălbatice, plante rare sau cai sălbatici, și te conduc către plajele virgine Kavakli sau Karapinar, cu nisipurile fine și aurii.

Dacă nu prea te dai în vânt după drumeții poți să străbați colinele montane într-un jeep safari până la pitorescul sat Kirazli ce pare amorțit în timp și unde vei avea parte de experiențe gastronomice unice: carne de capră gătită în vase de lut, brânză proaspătă de oaie stropită cu ulei de măsline, dulceață de rodii și miere de cimbrișor toate pregătite după vechile rețete strămoșești. O altă activitate aducătoare de voie bună este horse safari – călărie pe plajă la amurg prilej excelent să admiri cele mai romantice peisaje din Kusadasi.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Kusadasi

Hotel Belmare 4* – Kusadasi – tarife de la 249 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. *Tarife reduse pentru plecarile din 18, 24 si 30 iulie! Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter