Locuri de văzut în Istanbul, în vacanța de Revelion

Publicat pe

Poarta Orientului, Istanbul este destinația perfectă unde poți întâmpina Anul Nou în stil specific otoman, fiind unul dintre orașele ce te îmbogățesc atât cultural cât și spiritual cu fiecare ocazie, cu atât mai mult în vacanța de iarnă.

În plus, aceasta este perioada prielnică să descoperi noi tradiții și obiceiuri, să faci shopping în Marele Bazar, să testezi preparate specifice sau pur și simplu pentru relaxare în orașul aflat pe două continente.

Alege un circuit de 5 zile de Revelion în Istanbul, de la Europa Travel la tariful de nerefuzat de 249 euro/persoană, și descoperă aici cele mai de seamă simboluri turcești de la Moscheea Albastra, Palatul Dolmabahce, Turnului Galatei și până la celebra Buyukada ce face parte din Insulele Prințului.

Simboluri religioase

Vacanța de Revelion în Istanbul începe cu explorarea orașului ce păstrează parfumul Imperiului Otoman, iar forfota melodioasă iscată pe străzile strâmte ale centrului istoric te conduce spre punctele cheie ale metropolei.

Descoperă cele două părți diferite și fascinante ale orașului situat la limita dintre modernitate și tradiție, vizitând celebra Hagia Sofia care a fost pe rând cea mai mare bazilică creștină în vremea când Istanbul era numit Constantinopol, iar mai apoi transformată în moschee în timpul otomanilor. Astăzi, Sfânta Sofia este unul dintre cele mai importante muzee ale lumii creștine, așa că nu putea fi ratat în turul ghidat de la Europa Travel.

Ia pulsul orașului în Piața Sultanahmet ce este marcată prin Moscheea Albastră, cea mai mare și singura din Turcia ce deține 6 minarete, decorată la exterior și interior cu aproximativ 21 000 de plăci de ceramică albastră de Iznik, de unde provine și numele său.

Vizitează somptuoasele palate ale sultanilor!

La mică distanță găsești Palatul Topkapi, care a fost vreme de 400 de ani reședința a mai multor sultani și a concubinelor acestora. Fă o plimbare în cele 4 curți înconjurate de 5 km de ziduri fortificate, descoperă vechiul harem unde locuiau doar concubinele sultanilor, care de altfel se supuneau unor reguli extrem de aspre și vizitează Hagia Irini, singura biserică bizantină din complex ce nu a fost transformată în moschee.

Simbol al opulenței imperiale și fosta reședință a liderului Ataturk, Palatul Dolmabahce este unul dintre cele mai exuberante palate din lume,  cu 285 de camere decorate cu mobilier de epocă și zeci de saloane grandioase cu balustrade încrustrate cu cristale și candelabre impresionante.

O vacanță de Revelion în Istanbul trebuie să includă, printre altele, și o escapadă în Marele Bazar, una dintre cele mai mari piețe acoperite din întreaga lume, ce cuprinde peste 60 de străzi și aproape 4000 de magazine și standuri unde se comercializează de la bijuterii din aur și argint la haine, șaluri sau condimente, fiind un furnicar de culoare, arome și oameni.

Europa Travel îți propune să pornești opțional într-o fascinantă croazieră pe Marea Marmara până la Insula Prințului – pe care o poți descoperi la o plimbare în trăsura de epocă, sau pe Bosfor – prilej excelentă să vezi focurile de artificii și principalele obiective turistice aflate pe cele două maluri Europa și Asia, dintr-o altă perspectivă.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Revelion 2019

Circuit Revelion Istanbul – tarif 249 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, tur de oras cu ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter