Locuri din Croația și Muntenegru, protejate de UNESCO

Publicat pe

Pentru familiile cu copii, iubitorii de natură sau din contră, o escapadă boemă pentru îndrăgostiți, Croația este fără îndoială o destinație perfectă pentru orice tip de vizitator. Cu cele 1000 de insule răsfirate ca niște perle în apele Mării Adriatice, orașele cetate cu istorie fulminantă și parcurile naturale fabuloase, nu este de mirare de ce Croația adună din ce în ce mai mulți vizitatori.

Vizitează Croația într-un circuit de 6 zile cu autocarul de la Europa Travel, prilej excelent ca în turul tău să bifezi și alte perle pitorești de pe traseu, inclusiv Muntenegru, țara munților negri cu impresionantul Canion Tara ce îți taie respirația și Kotor, unul dintre cele mai spectaculoase fiorduri europene.

Muntenegru, cu bijuteriile sale naturale

Alpii Dinarici din Muntenegru sunt săpați de canioane, fiorduri și lacuri glaciare și brodați de pini și plante sălbatice. Întregul Parc Durmitor a fost declarat arie națională și face parte din patrimoniul mondial UNESCO. În inima acestei comori naturale se întinde Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, după Marele Canion din Arizona, lung de 80 de km și adânc de circa 1300 de metri. Peisajele unice de la Tara pot fi captate într-o singură privire de pe Podul Durdevica cu punctul său de belvedere peste hăurile adânci.

Cu vaste podgorii de struguri din care se produce un vin tare, puternic aromat, Podgorica este un magnet pentru turiștii care vor să facă degustări din licoarea zeilor. Dincolo de cramele vechi și deliciile culinare pe care le poți servi aici, în Podgorica găsești și câteva atracții istorice rămase mărturie din vremurile otomane, atunci când orașul a stat sub dominația turcă până în anul 1878. Orașul vechi este păzit de Turnul cu Ceas și de cele două moschei, iar străzile labirintice și pietruite ascund galerii de artă, muzee și restaurante tradiționale.

Boka Kotorska este cel mai sudic fiord european înscris pe listele patrimoniului UNESCO, întins în partea de nord a Muntenegrului la mică distanță de Croația. Acesta este de altfel și unul dintre cele mai mari golfuri din Marea Adriatică întins pe circa 78 kmp, ce începe din Herteg Novi și se încheie în orașul Kotor – o altă perlă medievală a Muntenegrului. După ce admiri spectaculosul fiord cu ape ca smaraldul, fiind mărginit de piscuri montane, Europa Travel te invită să parcurgi Coasta Dalmată pentru vizite istorice în Croația.

 • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Muntenegru, iar daca tot esti in zona, poate vrei sa stii si care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat in Croatia!
 • Dubrovnik și alte orașe-cetate din Croația

  Perla Coroanei din Marea Adriatică este Dubvrovnik, un oraș ocolit de ritmul firesc al timpului, unde natura se dă în spectacol în fiecare zi. Așezarea este împărțită în centrul vechi ce face parte din UNESCO și peninsula Lapad, unde stau răsfirate plaje din pietricele gri de-a lungul golfurilor cu ape cristal.

  Plimbă-te de-a lungul zidurilor de apărare pe străzile bătute de eroii din Westeros din celebra serie fantezistă Game of Thrones. Urcă în Turn cu Ceas înalt de 30 de metri și vizitează somptuoasele Palate Sponza și Rectorului: primul găzduiește o colecție impresionantă de manuscrise cu o vechime de peste 1000 de ani, iar cel din urmă servește ca Muzeu de Istorie.

  De lecții istorice ai parte și în Split – unde tebuie să faci o vizită culturală la Palatul lui Dioclețian, în Zadar – cu orașul său medieval dominat de Catedrala Sfânta Anastasia, dar și în Zagreb – unde turul pietonal îți va scoate în cale Biserica Sfântului Ștefan, Piața Josip Jelacic sau Cetatea Medvedgrad.

  Obligatorie pentru orice turist ce ajunge în Croația este și o vizită în Parcul Național Plitvice, o oază de paradis inclusă în patrimoniul UNESCO, care încă este marcată de luptele ce s-au desfășurat aici în timpul Războiului Croat de Independență (multe dintre traseele montane ale parcului sunt încă restricționate publicului chiar dacă pământurile au fost deminate).

  Parcul Plitvice este plin de superlative naturale incluzând aici peste 16 lacuri de un verde-mentă, 92 de cascade cristaline, izvoare ce șerpuiesc prin pădurile dese de conifere, dealuri de dolomită și calcar, plus zeci de peșteri impresionante.

  Oferte Speciale Circuite Europa prin Europa Travel

  Circuit Croatia – Canionul Tara – Fiordul Kotor  – Tarif: 299 Euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, ghid. *Oferta speciala: Bonus Excursia la Pestera Postojna, valabila pentru inscrieri pana la 20 Mai 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

  de Mădălina Isar

  Sursa foto: pixabay.com

  substantial.ro
  Biografiile Vedetelor
  Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

  Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

  Revista VIVA!
  Revista VIVA!
  Newsletter