Marmaris, vacanță în orașul luxuriant al Turciei

Publicat pe

Îngemănare de munți și mare, Marmaris este un tărâm binecuvântat cu peisaje pitorești, o atmosferă cosmopolită și un număr mare de atracții istorice. Perla de pe coasta Mării Egee este o destinație populară pentru vizitatorii români atrași aici de serviciile turistice excelente și de posibilitățile numeroase de petrecere a timpului liber.

Dacă deja ai luat în calcul o escapadă în acest oraș pitoresc al Turciei, profită acum de ofertele Early Booking 2019 pregătite de turoperatorul Europa Travel și rezervă din timp un sejur de 6 nopți cu autocarul în Marmaris, pentru anul viitor. Tarifele au reduceri de până la 20% și pornesc de la numai 219 euro/persoană, cazare cu all inclusive.

Turoperatorul îți pune la dispoziție și o serie de programe opționale prin care poți descoperi Marmaris și împrejurimile orașului pline de splendoare: de la croaziere interesante spre insula grecească Rhodos și până la vizite culturale în Efes sau excursii relaxante la Pamukkale.

Plaje populare din Marmaris

Destinație ideală pentru plajă și sporturi nautice, Marmaris te întâmpină cu fâșii generoase de nisip dintre care se remarcă celebra Uzunyali Beach, o plajă de peste 10 km compusă din nisip fin, auriu și scăldată de ape ca smaraldul în care se reflectă pinii și mandarinii. Plimbă-te pe faleză și admiră peisajele marine deosebite sau aventurează-te într-o sesiune de parasailing în zilele cu vânt puternic și curenți activi. Chiar și după lunile de vară, Marmaris te încântă cu peisaje de toamnă.

Dacă vrei să fii mai aproape de centru, pentru a simți pulsul orașului, Urban Beach poate fi o alegere inspirată, asta dacă nu te deranjează foarte mult forfota. Pentru că nu este cea mai generoasă dintre plajele Marmarisului, Urban Beach se aglomerează foarte repede mai ales în timpul sezonului de vârf, dar și în jurul prânzului când ajung turiștii ce coboară de pe vasele de croazieră acostate în portul Marmaris Marina, o zonă populară și plină de iahturi de lux.

Croazieră spre Insula Cleopatrei

Nu doar plajele atrag atenția turiștilor în Marmaris, dar și celebra Insulă a Cleopatrei, pe care o poți bifa și tu într-o croazeră opțională de la Europa Travel. Acest loc paradiziac este înconjurat de păduri de conifere și iasomie, apele sunt precum cristalul, iar formațiunile calcaroase oferă un spectacol inedit pe fundul mării. Legenda spune că, plaja insuliței are nisip adus tocmai de pe malurile fertile ale Nilului, din dorința Reginei Cleopatra căreia îi era extrem de dor de țara sa, iar Marc Antoniu i-a realizat o plajă care să îi amintească de Egipt.

Vizite istorice la Castelul lui Soliman Magnificul

Nu doar Insula Cleopatrei este învăluită în legende, în Marmaris vei găsi și alte locuri înțesate de povești, precum magnificul Castel Medieval din inima portului. Se spune că în vremurile când orașul purta denumirea de Physkos, iar Soliman Magnificul se îndrepta spre cucerirea Insulei Rhodos, sultanul a zărit de pe mare vechea fortăreață și profund dezamăgit de ce a văzut, a strigat 'Mimari as' – care se traduce prin 'spânzurați arhitectul', poveste de la care se trage și numele de astăzi al orașului Marmaris.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Early Booking 2019 Sejur Marmaris

Hotel Myra 3* – Marmaris – tarife de la de la 219 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter