O experiență culturală deosebită, într-un circuit în India

Publicat pe

Toamna se numără ofertele de vacanță, iar circuitele exotice beneficiază de reduceri impresionante, astfel că acesta este cel mai bun moment pentru a planifica un circuit de neuitat în India. Descoperă Triunghiul de Aur, format din orașele Delhi, Agra și Jaipur și Varanasi, considerat a fi orașul sacru al lumii și lasă-te purtat într-o cultură nouă, cu numeroase atracții și un farmec local aparte.

Europa Travel te invită să petreci o vacanță surprinzătoare în India și să explorezi pe îndelete tot ce au mai frumos de oferit orașele de top ale acestui ținut fascinant. Profită și de oferta specială pe care o aduce acest circuit și pregătește-te să te bucuri de zile minunate descoperind India în lung și-n lat, la tariful de 849 euro/persoană, beneficiind de o reducere de 15% din tariful de bază de 999 euro/persoană, în limita locurilor disponibile!

La pas prin New Delhi și alte orașe fermecătoare

Veche capitală a Indiei Britanice, New Delhi te cucerește cu ale sale case moderne, împrejmuite de grădini pline de culoare, iar de-a lungul străzilor largi și aerisite poți vizita impresionante edificii guvernamentale, precum Parlamentul sau Palatul Prezidențial. Nu lipsesc nici clădirile istorice, așa cum este Qutub Minar, cel mai înalt minaret de cărămidă din India care a fost și inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Opțional poți să descoperi alături de Europa Travel, impresionantul complex de temple hinduse, Akshardham renumite pentru arhitectura impresionantă și cu povești pe măsură. Templul Lotusului, o construcție remarcabilă, este primul templu Bahai din Asia, în timp ce mormântul lui Humayun, ce datează încă din Evul Mediu, este cunoscut pentru că ar fi servit drept exemplu pentru faimosul Taj Mahal, atracția de renume mondial a Indiei.

circuit în India

O altă destinație plină de farmec a Indiei, parte a Triunghiul de Aur, este așa numitul Oraș Roz Jaipur, o adevărată metropolă care mai păstrează încă din atracțiile de odinioară, clădiri impresionate colorate în roz. Obiectivul de top din Jaipur este Palatul Orașului, cu ale sale grădini superbe și complexe de clădiri. De Hawa Mahal sau Palatul Vânturilor se leagă o legendă foarte interesantă, care explică fațada cu numeroasele ferestre – aceea că doamnele de la palat aveau voie să observe lumea din stradă, fără a fi la rândul lor văzute.

La doar 11 km depărtare de Jaipur se găsește renumitul Fort Amber, care adăpostește alte palate impresionante, iar la intrarea în fort te poți bucura de o experiență unică, plimbare cu elefantul la poalele dealului Aravallis.

Circuitul de la Europa Travel continuă spre Agra, localitatea ce găzduiește Taj Mahal-ul cu o scurtă oprire prin orașul construit în gresie roșie, Fatehpur Sikri. Alocă suficient timp pentru a te bucura pe îndelete de vizita la Taj Mahal, care rămâne unul dintre cele mai vizitate și mai cunoscute monumente din lume închinate dragostei. Construit în perioada 1630-1653, mausoleul grandios construit de împăratul Shah Jahan pentru soția sa a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Pe malul râului Yamuna așteaptă să fie explorat și Fortul Agra, prima reședință a împăraților moguli care adăpostește palate, grădini impresionante și moschei.

Surprinza spirituală a circuitului: Varanasi

India reprezintă în sine o destinație deosebită și te poartă către o altă lume, plină de contraste, de la metropole moderne la localități istorice, încărcate de tradiție și culoare. Vizitează capitala vechiului stat Kashi, Varanasi, orașul sfânt al hinduismului și cel mai sacru loc din India.

Important centru cultural și religios, acesta este locul considerat de localnici ca fiind centrul universului, unde este posibilă comuniunea omului cu divinitatea. Acesta este și motivul pentru care o plimbare cu barca pe fluviul Gange, înainte de răsăritul soarelui, te poartă într-o atmosferă unică, spirituală, marcată de clopotele templelor și de murmurul rugăciunilor. Experiența pe aceste meleaguri este unică, locul ideal pentru meditație și pentru a încerca să înțelegi mai bine credința în reîncarnare a budiștilor.

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

 Circuite exotice 2018-2019

Circuit India – Triunghiul de Aur si Varanasi – tarif 849 euro/persoana, 10 zile (4  nopti in New Delhi, 1 noapte in Jaipur, 1 noapte in Agra, 2  nopti in Varanasi), cazare la hoteluri de 4* cu mic dejun si cina, transport avion, tururi si excursii cu autocar conform program, plimbare cu barca pe Gange, ghizi locali, asistenta turistica. *Oferta Speciala pentru plecarea din 30 octombrie 2018 – Reducere 15% din tariful de baza de 999 euro – 849 euro/persoana! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter