(P) Top 5 atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Roma

Publicat pe

Situată pe malul fluviului Tibru, Roma este una dintre cele mai apreciate destinații turistice ale Italiei. Orașul fascinează deopotrivă prin lecțiile de istorie oferite, atmosfera romantică și vivacitate. Fie că vorbim de edificii romane, basilici vechi de secole sau de situri arheologice ori ne îndreptăm atenția către arhitectura clădirilor, piețe, muzee sau opere de artă, orașul este încărcat de obiective turistice inedite.

O vacanță la Roma este perfectă pentru a descoperi frumusețea locului, dar și o adevărată provocare în a decide ce să vizitezi. Ți-am pregătit câteva informații utile despre unele dintre atracțiile emblematice pe care nu trebuie să le ratezi dacă ți-ai propus o escapadă în Cetatea Eternă.

Colosseum

Pasionații de istorie, în special, vor fi absolut încântați să rememoreze perioadele de glorie sau de declin ale Imperiului Roman. Colosseum este simbolul Romei și unul dintre cele mai vizitate monumente din întreaga lume.

Inițial, acesta era cunoscut sub numele de Amfiteatrul Flavian, deoarece Împăratul Vespasian – primul din dinastia Flaviană, a început construcția lui în anul 72 d.Hr. Monumentul a fost finalizat în anul 80 d.Hr și reprezenta o arenă imensă în care romanii se relaxau asistând la lupte între gladiatori.

Colosseum putea primi aproximativ 55.000 de spectatori care aveau acces înăuntru prin 80 de porți. Astăzi, structura impresionantă este o ruină și mai poate fi admirată doar o treime din ceea ce a fost odinioară. Colosseumul este un obiectiv turistic deosebit și impozant, un loc încărcat de istorie, care îți oferă o perspectivă de ansamblu asupra parcursului grandios al Imperiului Roman.

Basilica San Pietro

Aceasta biserică este cel mai sacru obiectiv turistic din Roma. Clădirea a fost ridicată de Împăratul Constantin în anul 324 d.Hr pe locul în care se crede că a fost înmormântat Sfântul Petru. Aceasta este cea mai mare biserică a catolicilor din lume, cu un naos de 218 metri, o capodoperă a stilurilor renascentist și baroc.

În interiorul său opulent pot fi admirate opere celebre ale lui Michelangelo, Bramante și Raphael. Domul Basilicii a fost proiectat de Michelangelo și este imens, are o înălțime de 138 de metri și un diametru de 42 de metri. Biserica include 45 de altare, este decorată cu lucrările unor artiști celebri și poate adăposti 60.000 de credincioși.

Fiind o impresionantă bijuterie arhitectonică, Basilica atrage anual milioane de turiști, din toate colțurile lumii.

Forumul Roman

În imediata apropiere a Colosseumului se află un alt monument istoric deosebit pe care trebuie să îl vizitezi. Forumul Roman a fost nucleul vieții sociale, politice și comerciale a Imperiului Roman. Acesta era înconjurat de temple, biserici și arcuri de triumf, urmele acestora fiind vizibile și astăzi printre ruine.

În cadrul Forumului aveau loc procesiuni triumfale, tranzacții comerciale, alegeri și reuniuni ale Senatului. Odată cu căderea Imperiului Roman, zona a fost abandonată, iar lucrările de reconstrucție au început foarte târziu. O vizită la Forumul Roman te va încărca de istorie și îți va aminti de viața din timpurile străvechi.

Vaticanul

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Roma, Vaticanul, servește drept centru spiritual pentru romano-catolicii din întreaga lume. Acesta impresionează însă și prin faptul că este un oraș-stat în interiorul capitalei Italiei, fiind de altfel cea mai mică țară din lume, cu o suprafață de 0.44 kilometri pătrați și 800 de locuitori.

Atracția Statului Papal este Basilica San Piedro și piața care poartă același nume. Cel mai de seamă locuitor al Vaticanului este Papa, populația zonei fiind compusă din preoți, călugări și demnitari de rang înalt. Sfântul Scaun, așa cum mai este denumit, e un loc uimitor care are foarte multe lucruri de oferit. Acesta adună anual cel mai mare număr de turiști, are propria monedă – euro, propria armată – gărzile elvețiene și este singura țară aflată în întregime în patrimoniul UNESCO.

Parcul Villa Borghese

Spre deosebire de parcurile tradiționale cu spații verzi și locuri de joacă, Villa Borghese este o atracție turistică faimoasă pentru clădirile sale arhitecturale impresionante. Acesta este cel mai mare parc public din Roma și găzduiește un lac, temple, statui, fântâni și muzee.

Acesta este construit pe locul unei vechi podgorii și are o suprafață de 80 de hectare. Școala Britanică este una dintre cele mai impozante monumente. De asemenea, Muzeul și Galeria Borghese includ o colecție deosebită cu opere ale lui Bernini și Canova. Galeria Națională de Artă Modernă, Museo Nazionale Etrusco, Villa Giulia, amfiteatrul Piazza di Siena, un arc de triumf sau grădina botanică sunt atracții inedite care se găsesc în interiorul parcului.  

Roma este una dintre cele mai frumoase destinații pentru o vacanță reușită. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, alege un city-break care să îți conducă pașii către unele dintre cele mai frumoase perioade ale istoriei. Pe lângă clădirile impresionate și urme ale vieții antice, vei cunoaște un oraș modern care te va convinge să revii pentru a descoperi mai mult.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter