(P) 5 activități interesante de vacanță, în Olympic Beach

Publicat pe

Mica perlă pitorească de pe Riviera Grecească, Olympic Beach se întinde la numai 8 km distanță de Paralia Katerini și totuși reușește să rămână autentică în ciuda numărului tot mai mare de turiști care ajung aici în fiecare vară.

Atmosfera liniștită, peisajele pitorești și posibilitățile numeroase de excursii, fac ca Olympic Beach să fie preferata familiilor cu copii care pot evada aici într-un sejur de 6 nopți cu autocar, de la Europa Travel. Profită de reducerile fabuloase pregătite de turoperator și descoperă un colț de Greciei pitoresc.

Parasaling pe ape de smarald

Olympic Beach găzduiește una dintre cele mai frumoase plaje din regiunea Pieria, scăldată de apele cristaline ale Mării Egee. Chiar dacă stațiunea nu este neapărat bătută de cele mai puternice vânturi, iar valurile nu sunt la fel de înalte ca în alte locuri din Grecia, te poți aventura totuși în sesiuni interesante de parasailing. Practică acest sport dimineața devreme când marea este mai agitată decât la prânz, iar turiștii sunt mai puțini.

Drumeții pe Muntele Zeilor

Așezată la poalele Munților Olimp, mica urbe elenă îți oferă prilejul excelent de a străbate colinele luxuriante ale Parcului Național parte din UNESCO, unde pe lângă flora și fauna unice, aici te mai poți bucura și de priveliști asupra regiunii Pieria. Poți alege un traseu ușor care pornește din Litochoro – orașul zeilor cu case albe. Străbate potecile ce șerpuiesc până în punctul Prionia aflat în inima unei păduri de conifere la o altitudine de peste 1000 de metri. Aici se fac mai multe popasuri inclusiv la Baia lui Zeus, o cascadă cu apă limpede despre care se spune că era locul unde se îmbăia Zeus când poposea pe pământ.

Petrece în stil grecesc

O vacanță în Olympic Beach nu poate fi completă fără o noapte tradițională într-o tavernă tipic grecească cu muzică elenă și spart de farfurii pe fundal, alături de Europa Travel. De la petrecerea grecească nu lipsesc delicioasele preparate din pește, fructe de mare și carne de capră.

Fă o croazieră pe Marea Egee

Olympic Beach este un punct important de pornire în croaziere interesante în împrejurimi. Europa Travel îți propune un tur pe mare până la Skiathos – fosta insulă a piraților cunoscută mai ales pentru plaja Koukounaries, cu nisipul său auriu foarte fin și înconjurată de o pădure deasă de pini declarată arie națională.

Regăsește-te spiritual

Dacă ești în căutarea locurilor religioase poți face o scurtă excursie, opțional de la Europa Travel, spre Meteora – al doilea cel mai important centru de pelerinaj al Greciei, unde ai impresia că mănăstirile cocoțate pe stâncă par mai aproape de cer, decât de pământ.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Olympic Beach

Aparthotel Penthesilea 2* – tarife de la 379 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter