Revelion exotic în Zanzibar, o insulă virgină și misterioasă

Publicat pe

Zanzibar, o perlă africană din Tanzania unde se amestecă peisajele exotice cu istoria zbuciumată și urmele lăsate de vechii sultani, poate fi cea mai bună alegere pentru un sejur de neuitat cu prilejul Anului Nou.

Profită de ofertele speciale pregătite de turoperatorul Europa Travel și alege o vacanță exotică de Revelion pe insula Zanzibar, la tarife începând cu 1194 euro/persoană!

Întâmpină Anul Nou pe Insula Condimentelor

În ceea ce privește peisajele, Zanzibar era fără nicio îndoială un adevărat paradis pe pământ, însă insula încă își vindecă rănile după perioada când era cel mai important nod în comerțul cu sclavii africani care erau ținuți în lanțuri și biciuiți spre amuzamentul stăpânilor. Descoperă și această parte mai puțin plăcută a insulei în turul capitalei Stone Town și spre Insula Prizonierilor, care mai este celebră și pentru speciile de țestoase gigant.

Dincolo de poveștile cu sclavi, Zanzibar și-a câștigat rapid statutul de Insula Condimentelor, datorită numeroaselor plantații de vanilie, sfeclă de zahăr, cuișoare și alte mirodenii exotice, iar orice sejur aici trebuie neapărat să includă și descoperirea zonelor fertile ce te îmbogățesc cu mirosurile parfumate. Iar dacă iubești locurile sălbatice, pornește într-o drumeție în  Pădurea Jozani, acolo unde pot fi întâlnite specii endemice de plante și animale, inclusiv Red Colobus, o specie de maimuță care trăiește doar în acest loc tropical și pe care mulți ecologiști își doresc să o fotografieze.

Străbate la pas Stone Town

Capitala Zanzibarului te ademenește cu atmosfera sa amestecată între cultura africană, cea indiană, persană și arăbească, cu ale sale case ce poartă amprenta coloniștilor portughezi și străduțe înguste ce te conduc către Old Fort. Cetate a fost ridicată cu scopul de a proteja orașul Stone Town de atacul portughezilor, iar mai târziu a fost utilizată pentru încarcerarea sclavilor.

Scufundări în apele ce scaldă atolul Mnemba

Când te gândești la Zanzibar primele imagini care îți vin în minte sunt plajele late și lungi compuse din pudră fină de nisip alb, lagunele turcoaz, pădurile de mangrove, cocotieri, bananieri și atmosfera tihnită de … hakuna matata. Așa că, în vacanța de Revelion în Zanzibar nu trebuie ratată o sesiune de scuba divin în apele Oceanului Indian, în jurul atolului Mnemba unde vei ajunge într-o croazieră cu barca tradițională numită dhow. În plus apusurile văzute de pe mare sunt de neuitat.

Plaje desprinse din cărțile poștale

Despre Zanzibar se spune că este insula cu plaje perfecte, imaginile surprinse aici sunt greu de descris în cuvinte simple, iar cei care poposesc pe coasta de turcoaz a Tanzaniei au prima impresie că au ajuns în paradis. Dintre toate plajele locului, cele mai multe sălbatice cu nicio urmă de civilizație, Nungwi Beach din nord-vestul insulei este fără îndoială cea mai cunoscută și populară. Nisipul fin ca mătasea de un alb-sidef intră în contrast evident cu apele turcoaz, calme și calde care te ademensec să le descoperi bogățiile submarine: de la pești-fluture la pești-papagal, stele și căluți de mare, bariere de corali, căluți de mare și delfini jucăuși.

În partea de sud-est a insulei Zanzibar, găsești plaja Matemwe luată cu asalt de pasionații sporturilor nautice, fiind bătută de vânturi și scăldată de apele spumoase ale Oceanului Indian. În timp ce,  mult mai liniștita plajă Pongwe este locul unde poți experimenta dulcele stil al vieții fără griji …

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Revelion 2019

Sejur de Revelion in Zanzibar – tarife de la 1194 euro/persoana, 10 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter