(P) Vacanță de Paște pe tărâmul zeilor, în Paralia Katerini

Publicat pe

Paralia este destinația preferată a turiștilor care vor să-și petreacă sărbătorile în Grecia, unde să se bucure de obiceiuri frumoase și delicioasele preparate tradiționale. Un sejur aici este un prilej excelent pentru a vizita unele dintre cele mai populare locuri din împrejurimile orașului Paralia Katerini.

 

Tradiții de Paște

Odată cu postul Paștelui în stațiune au loc slujbe și procesiuni cu caracter atât religios, cât și cultural care vestesc și trecerea de la iarnă la primăvară. În Vinerea Mare, localnicii țin post negru și pregătesc bucatele pentru Duminica Paștelui, iar sâmbăta noaptea, după slujbă are loc celebrul concurs de ouă roșii, dansuri tradiționale, cu preparate autentice – ied la proțap și delicioasa pâine-cozonac, urmate de spectaculoasele focuri de artificii care vestesc Învierea Domnului.

 

Dacă nu ai fost niciodată pe tărâmul zeilor, Paralia este cea mai bună alegere pentru a descoperi locuri pline de legende. Stațiunea este vestită pentru nisipul fin al plajei, dar și pentru obiceiurile frumoase de Paște.

 

De-a lungul falezei vei putea întâlni o mulțime de baruri, taverne sau cluburi de noapte unde să petreci sărbătorile în stil autentic grecesc, dar și magazine cochete unde se vând de la suveniruri, obiecte de cult, până la preparate locale și dulciuri grecești.

Locuri de văzut în apropiere de Paralia

Dincolo de plajă și relaxare, Paralia Katerini este un bun punct de plecare spre alte locuri impresionante din Grecia. Vizitează Meteora, unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj ale lumii parte din patrimoniul UNESCO, aflat aproape de satul Kalambaka. Ansamblul monastic este situat într-un cadru absolut uluitor, cu mănăstiri suspendate de pereții canionului sau în vârful stâncilor aurii.

 

În cadrul unui sejur de Paște nu trebuie să ratezi o drumeție pe Muntele Zeilor – Olimp, de unde vei avea parte de priveliți de excepție. Dacă ești pasionat de istorie, mergi în Platamonas, satul dominat de celebra cetate bizantină cu același nume, care datează din secolul al X lea. Sau în Dion – Orașul lui Zeus, dar și cea mai veche așezare grecească. Se află la circa 17 km de Paralia, și a fost dezvoltat în jurul secolului al V lea în cinstea lui Zeus, lui Demeter și zeiței Isis.

 

De Mădălina Isar

Oferta Speciala Paste in Paralia

Hotel Korali 2* – tarif de la 199 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune + masa festiva de Paste, transport autocar, insotitor de grup, vizite la Rila, Meteora, Salonic. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter