VIVA! a testat noul Kia XCeed în Berlin – eleganță, fiabilitate și confort

Publicat pe

VIVA! a avut ocazia de a testa noul Kia XCeed pe străzile din Berlin, chiar înainte de a fi lansat în România. După experiența de la volan, noul crossover te cucerește! E o mașină creată de femei pentru femei.  Nu, nu ne înșelăm, dar vă lăsăm să o descoperiți parcurgând articolul până la final și analizând ulterior imaginile din galerie. 

Noi, femeile, suntem cucerite de culori și de designul sofisticat. Fermecată am fost și eu când am făcut cunoștință prima oară cu Kia XCeed, în Berlin, la evenimentul de lansare. Mașina e făcută pe platforma unui Ceed (modelul mai vechi de la Kia) a cărui caroserie a fost schimbată aproape complet. De la prima cheie am știut că o să ne înțelegem bine, chiar dacă eu m-am pierdut în tehnologia avansată, în butoanele cu multe funcții.

Să vă povestesc despre modelul pe care l-am condus! Culoarea a fost prima care mi-a atras atenția: galben! O remarci imediat pe șosele. M-am documentat și am aflat că nuanța vibrantă Quantum Yellow este unică în gama Ceed. Apoi, designul exterior mi-a atras atenția!

Cunoscătorii spun că noul Kia XCeed are un aspect mai emoțional și mai dinamic decât rivalii săi de dimensiuni mai mari, în timp ce oferă ceva diferit față de celelalte modele ale gamei Ceed.

Mă bazez pe cunoștințele specialiștilor și vă spun că designerul interior prezintă o arhitectură contemporană, similară cu a celorlalte modele Ceed, cu o consolă centrală sculptată, ușor orientată către șofer. Kia XCeed le oferă șoferilor o poziție de condus sportivă, dar care permite o bună vizibilitate asupra drumului.

După părerea mea, e perfectă atât ca lungime, cât și ca spațiu, în interior. Te poți descurca fără probleme la parcări, mai ales că beneficiezi de senzori și camere, iar în interior, credeți-mă, ai loc pentru toate hainele, cutiile de pantofi sau… întregul dulap.

La Berlin, am descoperit că designul noului Kia XCeed e gândit de o femeie. Da, culorile, felul în care e prezentat bordul mașinii, dar și alte detalii sunt concepute de o femeie. Parcă și mai mândră am condus-o când am aflat!

Pachetul de dotări, tehnologia și comercializarea în Europa, toate aceste aspecte trebuie să vi le prezint pe larg, conform informațiilor prezentate de specialiștii Kia.

Kia XCeed – despre tehnologia avansată și dotări

Kia XCeed este printre primele automobile din Europa care oferă sistemul inovator telematic UVO Connect, menit să ducă condusul mașinii în era digitală. Sistemul UVO Connect conectează șoferii cu lumea înconjurătoare, oferindu-le informații prețioase prin intermediul sistemului multimedia cu touchscreen sau prin smartphone-urile lor.

Travel with XCeed! Ce e interesant e că sistemul UVO Connect oferă informații de diagnostic despre automobil și despre călătoriile pe care le face acesta, permițând posesorilor să trimită în avans viitoarele rute către computerul mașinii, precum și să verfice localizarea automobilului în orice moment.

Nu te îngrijora! Ai gps pe bordul mașinii. Sistemul de navigație opțional cu touchscreen de 10.25 inch oferă ca standard posibilitatea conectării prin Bluetooth a mai multor dispozitive simultan, permițând astfel pasagerilor să conecteze două dispozitive mobile în același timp, dar și aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto.

Kia XCeed oferă acces la o gamă largă de tehnologii active de asistență a șoferului și de siguranță. Acestea includ Smart Cruise Control cu system Stop & Go, BCW – Blind-spot Collision Warining, FCA – Forward Collision-Avoidance Assist, ISLW – Intelligent Speed Limit Warning, Sistemul inteligent de asistență la parcare (Smart Parking Assist), Lane Keeping Assist și High Beam Assist.

Kia XCeed – motoarele crossoverului fac față oricăror tipuri de călătorii

Kia XCeed este propulsat de o gamă de motoare turbo, oferind clienților câteva alegeri pentru a le satisface toate nevoile.

Trei motoare turbo cu injecție directă pe benzină (T-GDi) sunt disponibile. Motorul în trei cilindri, de 1.0 litri T-GDi produce 120 CP și oferă un cuplu de 172 Nm, în timp ce motorul turbo în patru cilindri T-GDi produce 140 CP și oferă un cuplu de 242 Nm. Motorul T-GDi high power de 1.6 litri regăsit pe modelul Ceed GT și ProCeed GT este de asemenea disponibil pentru modelul cel mai puternic XCeed. Oferind o putere de 204 CP și un cuplu de 265 Nm de-a lungul unei plaje mari de turații, motorul robust de 1.6 litri T-GDi se potrivește perfect abilității automobilului de a face față oricăror tipuri de călătorii.

Kia XCeed este disponibil de asemenea cu două propulsoare Smartstream – cele mai curate motoare diesel produse de Kia și cele mai eficiente din gamă. Motorul Smarstream de 1.6 litri este oferit în variantele de putere de 115 CP și 136 CP.

Exceptând motorul de 1.0 litri T-GDi, toate motoarele pot fi cuplate fie la transmisia manuală cu șase trepte, fie la transmisia automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Motorul de 1.0 litri este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte. Sistemul Stop & Go este disponibil în echiparea standard pentru toate versiunile de echipare.

Ca și alte modele din portofoliul Kia, sistemele de propulsie electrice, cu emsii reduse – incluzând opțiunile plug-in hybrid și mild hybrid de 48 V – vor fi lansate pe gama XCeed în cursul anului 2020.

Kia Xceed – produsă și comercializată în Europa

Producția noului Kia XCeed va începe în luna august, la fabrica Kia din Žilina, Slovacia, pe aceeași linie de producție a modelelor Kia Ceed hatchback, Ceed Sportswagon și ProCeed. Construit exclusiv pentru Europa, comercializarea modelului XCeed va începe în cursul celui de-al treilea trimestru al anului 2019. Fiecare model va beneficia de garanția unică Kia, de 7 ani, 150.000 kilometri, oferită standard.

Te-am convins? La atâtea dotări, la așa performanțe, la așa tehnologie, încă nu ești în showroom-urile Kia din România pentru a-ți comanda modelul preferat Kia XCeed?

Informații: Kia.ro

Foto: Cristina Pîrvu 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter